Mooie seizoen opening Twentse atleten in Ibbenbüren

Als laatste onderdeel dat nog bezig was in de hal van Ibbenbüren en dan over 1`.53 meter springen, dat overkwam de D2 juniore Nikki Mulder van AC Tion. Daarnaast liep Mulder ook nog een mooi persoonlijk record op de 60 meter horden in 10.63 sec maar moest Ruby Jansen voor laten gaan in een tijd van 10.38 sec. Ook HuwaidaH Haruna liep met 10.65 sec een prima tijd als tweede jaars D juniore.

Na het  verspringen in Ibbenbüren  staan Ruby Jansen en Huwaidah Haruna 1 en 2 voorlopig ranking Nederland Junioren D met 5 meter en 4.65 meter. Bijzonder was ook de tijd van Faye Hardon. De jongste telg uit de familie Hardon liep in haar eerste wedstrijd over 60 meter horden zien te beschikken over een 3 pas ritme wat resulteerde in een prima 11.60 sec. Zus Joan Hardon liep als eerste jaars C op de 60 meter horden in 9.86 sec hetgeen plaats 9 oplevert op de Nederlandse ranglijst.

Kris Oosterveld was nipt sneller dan eerder dit indoorseizoen en klokte een vlotte 8.43 sec op de 60 meter. Jermaine Kleine gaat dit indoorseizoen voor de meerkamp en moest daarvoor een polsstokhoog sprong afleveren en de 60 meter horden een tijd neerzetten. Met 3.10 meter bij het polsstokhoogspringen en 8.72 sec op de 60 meter horden(voorlopig 1e ranking Nederland) is hij glansrijk geslaagd. Ook de ruim 11 meter bij het kogelstoten met een 5 kg kogel was van prima gehalte. Milan Beuning was bij dit onderdeel nog wat beter en stootte de kogel naar een afstand van 13.32 meter en staat hiermee vooralsnog eerste op de nationale ranglijst.

De D- juniores mochten het verrassend in Ibbenbüren met een 3 kg kogel proberen. Gelukkig hebben de kleintjes Ruby en Huwaidah. Ruby Jansen en Huwaidah Haruna hadden hier niet zoveel problemen mee gezien plaats 1 en 2 met afstanden van 9.51 meter en 7.98 meter.

Ex Top Turnster Nienke Braamhaar maakt een stormachtige ontwikkeling door. Op de 60 meter horden verbeterde ze voor de tweede keer dit indoorseizoen haar persoonlijke record en bleef met 10.01 sec net boven de magische 10 seconden grens. Ook het kogelstoten ging de eerste jaars C juniore prima af met 9.88 meter. Dat ook het polsstokhoogspringen met 2.20 meter goed ging mag bijna niet verrassend genoemd worden.

Voor Marleen Baas was het kijken hoe het ervoor stond. Met een zeer regelmatige kogelstoot serie van 3×13 meter plus, een 60 horden van 9.10 sec met wat foutjes en een 60 meter van 8.38 sec en er dan achter komen dat er geen finale was, was het een prima dagje.

Sven Siebelt overtrof zichzelf bij het verspringen door zijn persoonlijke record bijna een halve meter te verbeteren. Siebelt die dacht een dribbel te maken met de laatste passen schoot hierdoor omhoog en kwam neer na maar liefst 4.60 meter. Esmee  Mulder van atletics verbeterde drie persoonlijke records. De 60 meter horden ging erg goed met een tijd van 11.00 sec. Jente van de Meer kwam zaterdag in actie bij het polsstokhoog en sprong een indoorrecord van 2.00 meter

Kyara Stuiver sprong een persoonlijk record bij de meisjes 10 jaar en een afstand neer van 3.99 meter. Ramon Ruiz van MPM sprong naar 3.76 meter. Ook de jongens pupillen eerste jaars A deden het erg goed bij het verspringen. Yasin Abdul sprong met 3.97 meter bijna over de magische 4 meter. Datzelfde gold ook voor Kevin Davids die tot 3.81 meter kwam en Benjamin Meidema bleef hier niet ver bij achter met 3.75 meter

(Foto’s archief Marcel Dost).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer