Ook geen WK ticket voor Ter Mors op de 500 meter

Jorien ter Mors heeft zich op de tweede dag van het NK afstanden niet weten te verzekeren van een WK ticket op de 500 meter. De Enschedese, die vrijdagavond ook al naast een ticket greep op de 1500 meter, kwam op de tweede dag met een tijd van 38,46 seconden niet verder dan een zesde plaats. De winst, met een tijd van 37,75 seconden, was voor Jutta Leerdam (foto). Als tweede eindigde Letitia de Jong, 37,93 seconden, en de derde plek ging naar junior Femke Kok in een tijd van 38,14 seconden. Er rest nog één mogelijkheid voor Jorien ter Mors om een WK ticket afstanden te pakken en dat is zondag op de 1000 meter.

Op de 3000 meter bij de dames ging de titel naar Esmee Visser in een snelle tijd van 4.01,28 seconden. Tweede werd Irene Schouten, 4.01,80, en de derde plek ging naar Carlijn Achtereekte uit Lettele in een tijd van 4.02,20 seconden. Joy Beune uit Borne werd op deze afstand in een tijd van 4.08,12 seconden achtste.

 

De heren reden deze tweede dag alleen de 1500 meter. De winst ging naar Thomas Krol met een tijd van 1.43,86 seconden. Het is zijn eerste NK titel maar is in Salt Lake City wel titelverdediger op deze afstand. Patrick Roest legde beslag op een tweede plaats, 1.44,78 seconden. De nummer drie, Koen Verwey, is nog niet zeker van een WK ticket aangezien Kjeld Nuis, de Olympisch kampioen, door ziekte ontbreekt en misschien door de KNSB kan wordt aangewezen. Thomas Geerdinck uit Hengelo werd twaalfde in een tijd van 1.49,24 seconden.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer