Spectaculaire seniorenfinales tijdens Dinkel Swim Meet

Ruim 20 clubs uit heel Nederland en Duitsland waren zaterdag jl. vertegenwoordigd bij de 1e Internationale DINKEL SWIM MEET in het gerenoveerde Sportcomplex Dorper Esch in Denekamp. Dankzij de sponsors ARENA en de ZwemSpecialist was er voor de deelnemers een fraai prijzenpakket beschikbaar en de wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de Gemeente Dinkelland en de ondersteuning van Riloh-Vasterink, PLUS Jan ter Steege, Bakkerij De Winter en Borduflex Bedrukking.

Het eerste startschot klonk om 9.30 u. in het nieuwe 6 banen-wedstrijdbad, dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een ware zwem-arena. In het afwisselende programma waren 50, 100 en 200 m.-nummers en leuke estafettes opgenomen. Er werd gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming. Na 2 sessies werd afgesloten met een finale-sessie, waarin voor alle 100 m. nummers junioren- en seniorenfinales werden gezwommen. Voor deze finales was veel publiek uit het zwemdorp Denekamp naar het sportcomplex gekomen en deze finales werden in een fraaie ambiance (met muziek- en lichtshow) afgewerkt.

Met name de seniorenfinales brachten veel spanning en sensatie. Op het koningsnummer, de 100 m. vrij, knokte Kingue Struijf (ZPC Amersfoort) zich in 50,31 op de laatste baan langs Dominique Sikkema (Orca), die 50,54 zwom. Austin Namesnik (ZPC Amersfoort) zwom in 51,43 naar de derde plaats en was daarmee een fractie sneller dan Dinkel-zwemmer Karst Boersma. Ook bij de dames was er felle strijd en Elise Hardeman (ZPC Amersfoort) wist in 56,75 Myrna van Duiven (DZ&PC Drachten) en Lili Hampeter (Aachener SV), die 57,53 en 57,70 noteerden, net voor te blijven. Elisa Haverkate (ZPC de Hof) werd verdienstelijk vierde.

Op de 100 m. school dames was Madelijne Schothans (de Dinkel) in 1.09,91 maar net sneller dan clubgenote Lonne Dijkhuis (1.09,94). Yvon Versteeg (ZPV de Veene) zwom in 1.12,01 een nieuw persoonlijk record en werd daarmee fraai derde. Kasper Leeuw (ZPC Amersfoort), die zijn zwemloopbaan ooit is begonnen bij EZC Enschede en ook jaren voor De Dinkel heeft gezwommen, domineerde bij de heren van start tot finish en won in een uitstekende 1.00,22. De winst op de 100 m. rug dames ging naar Sterre Mooiweer (ZPC Amersfoort, maar eerder lid van ZPC De Hof en De Dinkel) in 1.02,20.

Winnaars beste jaargangsprestatie meisjes: Pien Hemmelder, Lyke Bellert (ZVV), Robyn Hulleman (ZVV), Lianne Beekman (ZVV) en Yke Groener.

De snelste bij de heren op dit nummer was Dennis Kamps (de Dinkel), die zich sterk verbeteren kon tot 55,42. Op de 100 m. wissel dames ging de overwinning verrassend naar Yvon Versteeg in 1.04,14 en Karst Boersma werd bij de heren net geklopt door Wietse Wanninge (ZPC Amersfoort): 57,41 tegen 57,58. Mooie derde plaatsen werden in de seniorenfinales nog gehaald door de Dinkel-zwemmers Eefje Slootweg (100 m. vlinder dames in 1.08,04) en Luuk Bos (100 m. rug heren in 59,19).

Op de estafettenummers was er felle strijd tussen ZPC Amersfoort, Dedemsvaart AC en de Dinkel. Op de 4 x 50 m. wissel dames was er winst voor De Dinkel en de overige estafettes werden gewonnen door de sterke ploeg uit Amersfoort. Naast de organiserende vereniging kwamen ook ZPC de Hof (Goor/Markelo), ZPV de Veene (Almelo/Wierden), OZ&PC Oldenzaal en EZCL (Enschede/Losser) aan de start. De junioren van deze Twentse clubs deden het uitstekend in de finales. Overwinningen waren er voor Yke Groener, Barbara Broekhuis, Tiede Groener (allen de Dinkel) en Rolf ter Keurs (ZPV de Veene), terwijl Finn Slinkman (ZPC de Hof), Renske Oude Egbrink (OZ&PC), Eline Lutters en Milan Lucas (beide de Dinkel) ook een podiumplaats wisten te behalen.

Winnaars prijs beste junioren: Yke Groener en Rolf ter Keurs

Ereprijzen voor de beste jaargangsprestaties werden bij de meisjes gewonnen door Yke Groener en Pien Hemmelder (beide de Dinkel) en bij de jongens door Rolf ter Keurs (ZPV de Veene), Niek Vreeling (EZCL) en Tiede Groener (de Dinkel). De ZwemSpecialist-prijs (waardebon van € 75) voor de beste junioren gingen naar Yke Groener en Rolf ter Keurs. Yke kreeg deze prijs voor haar prestaties op de 100 m. rug (1.05,94) en 100 m. vrij (1.00,40) en Rolf scoorde punten met zijn uitstekende tijden op 100 m. en 200 m. vrij (54,25 en 2.00,44). De premies van € 100 voor de beste dames- en herenprestatie van het toernooi gingen naar Lonne Dijkhuis (717 FINA-pnt. voor haar 31,70 op 50 m. school) en Kasper Leeuw (787 FINA-pnt. voor zijn 1.00,22 op 100 m. school).

Winnaars prijs beste prestatie van de dag: Kasper Leeuw en Lonne Dijkhuis

De prijzen werden uitgereikt door enkele succesvolle Dinkel-zwemmers uit het verleden, namelijk Iris Ruinemans-Westrik (Nederlands rugslagkampioene, EK en WK-deelneemster) en Job Kienhuis (Nederlands kampioen 800/1500 m. vrij, EK en WK deelnemer, 11e plaats op 1500 m. vrij bij Olympische Spelen 2012 in Londen). De organisatie is bijzonder tevreden over het verloop van de wedstrijd en ook zwemmers en trainers van de deelnemende clubs waren vol lof over de organisatie en het concept van deze DINKEL SWIM MEET.

Foto’s: Alfred van der Kraats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer