Swertz van HCR Prinsen superieur op NK Ankerkader 47/2 Ereklasse in Haarlo

Alle NK’s Ankerkader zorgen al lang van te voren voor opwinding bij de biljartfijnproevers. De beste Ereklassers bij elkaar. Voor diegenen die het kleine spel waarderen, en die de schijnbaar gemakkelijke maar in de praktijk zo moeilijke balbeheersing op waarde schatten, is het iedere keer weer genieten. Toch waren er dit keer bij het Simonis Biljartlakens NK Ankerkader 47/2 wel wat kleine kanttekeningen te plaatsen. Het ontbreken van regerend Sam van Etten vanwege zijn focus op driebanden baart enige zorgen voor de toekomst van het ankerkader, zeker omdat Raymund Swertz eenzelfde verschuiving in gedachten heeft.

Niettemin was het bij HCR Prinsen weer een heerlijk biljartweekend, met goud voor Raymund Swertz na een finale tegen Jos Bongers in kenmerkende stijl: uit in één beurt. Een prestatie die overigens ook werd bewerkstelligd door de bronzen Gert-Jan Veldhuizen. Veldhuizen: “Ik sta veel rustiger en meer gefocust aan tafel dan een paar jaar geleden. Dit komt omdat ik mijzelf voor mijn gevoel mentaal sterk heb verbeterd. Ook de support vanuit mijn volgers op social media geeft extra motivatie om mooie, korte wedstrijden te produceren. Mijn dank is daarom groot naar hen. Het fijnste moment van het toernooi was mijn partij in één beurt. Dat gebeurt niet elke dag en daar ben ik erg trots op!”

Swertz: “Het was weer een mooi toernooi. We hebben een mooie groep spelers en dat klikt goed onder elkaar. Het NK 47/2 was natuurlijk bij Dinand en Alie Prinsen in goede handen en Jorien, onze dochter Yara en ik zijn daar kind aan huis dus het is voor mij erg speciaal om te winnen in Haarlo.”

Alle uitslagen: https://www.biljartenhaarlo.nl/nk-47-2

Foto’s: Ton Smilde Photography

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer