Twentse Atleten op meerdere fronten actief in Nederland en Duitsland

In aanloop naar NK Indoor Meerkamp  8/9 februari 2020 voor B junioren in Apeldoorn zijn Jermaine Kleine en Marleen Baas druk bezig zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden. In Düsseldorf werkte Baas een 5 kamp af. Vooral het hoogspringen en de 60 meter waren van hoog niveau. Baas verbeterde haar indoorrecord hoogspringen tot 1.64 meter en was met 8.24 sec op de 60 meter sneller dan ooit. Eén poging bij het verspringen van 5.26 meter(krachten sparen) een kogelstoot van 12.80 meter en een 27.21 sec op de 200 meter en de dag zat er al weer op. Vormbehoud is nu prioriteit nummer één.

Jermaine Kleine werkt hard aan de zwakkere onderdelen als B junior eerste jaars. Hoewel die langzamerhand ook van een heel behoorlijk niveau zijn. Kleine kwam bij het hoogspringen tot een persoonlijk record van 1.80 meter(geen zwak onderdeel meer te noemen omdat er nog rek in zit qua progressie) en liep de 60 meter in een nieuw clubrecord van 7.35 sec en plaatste zich hiermee voor de finale U18 in Düsseldorf welke hij heeft laten lopen om zich te sparen om optimaal te presteren  bij het hoog springen.

Mirek Harwig sprong een persoonlijk record bij de jongens C en kwam tot 1.76 meter. Broer Artur sprong bij de B junioren nipt hoger met 1.80 meter. Nienke Braamhaar kwam bij de meisjes C tot een persoonlijk record met de 3 kg kogel en wierp 9.89 meter. Op het onderdeel polsstokhoog kwam Braamhaar na een aantal sprongen tot 2.10 meter .Met nog maar ongeveer 15 uur  training in de benen  voorwaar een mooie prestatie. Ook bij het hoogspringen sprong zij een mooie stabiele reeks. Milan Beuning won het kogelstoten U18. Met de 5 kg wegende kogel kwam hij tot een afstand van 12.82 meter. Natalja Harwig kwam niet helemaal uit bij het verspringen en zette 4.50 meter op het bord.

In aanloop naar de nationale C spelen in Apeldoorn de derde week van januari 2020 wordt Jory Davids sneller en sneller. Voor de derde keer dit seizoen scherpte de Haaksbergenaar  het Twentse Record 60 meter horden aan tot een tijd van 8.55 sec. Ook op de 60 meter ging het vlot met een tijd van 7.53 sec.

Een aantal opvallende prestaties kwamen dit weekend uit het Duitse Rhede. Ruby Jansen van AC Tion sprong als D-juniore wel erg ver. Na een hele serie van 5 meter sprongen kwam er uiteindelijk maar liefst 5.42 meter op de borden. De 5.42 m van Ruby is beste aller tijden D Juniore indoorafstand met verspringen van Nederland.

Ook Kris Oosterveld, Joan Hardon en Huwaidah Haruna sprongen goed. Oosterveld kwam tot 4.99 meter, Hardon 4.91 meter en Harun 4.90 meter waarbij gezegd moet worden dat Haruna ook nog steeds D juniore is. Joan Hardon liep ook dit weekend weer sneller op de 60 meter horden. Met een tijd van 9.81 sec haalde ze weer 0.05 sec van haar toptijd af ten tevens werd er een nieuw persoonlijk record bijgeschreven op het onderdeel hoogspringen met 1.43 meter. Haruna pakte nog twee persoonlijke records dit weekend. Op de 60 meter klokte ze een tijd van 8.52 sec en daar kwam nog een 10.55 sec bij over 60 mteer horden. Op deze afstand was Jansen nog nipt sneller in 10.41 sec en Nikki Mulder kwam tot 10.61 sec. Ook Mulder wist zich goed te verbeteren bji het verspringen met een beste poging van 4.44 meter.

Sven Siebelt maakt deze maand een enorme progressie door. Siebelt verbeterde zijn persoonlijke record vorige week al tot 4.60 meter bij het verspringen en kwam nu na 4.78 meter in het zand, ook de 60 meter was met 8.84 sec sneller dan ooit. Faye Hardon liep wederom een goede 3 pas met een bijbehorende 11.61 sec en sprong 4.08 meter ver. Esmee Mulder van Atletics liep voor het eerst onder de 11 sec met een tijd van 10.00 over de 60 meter horden. Jente van de Meer miste nipt de aanvangshoogte bij het polsstokhoog van 2.00 meter waar deze vorige week nog glansrijk werd gehaald. Op de 60 meter kwam ze tot 10.01 sec. en zette 4.50 meter op het bord.

Foto’s archief AC Tion.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer