Vroomshoper Steven Vos al sinds 1983 leidsman oudejaarswedstrijd

Afgelopen zaterdag 28 december 2019 speelden de jeugdleiders en het JO19-1 elftal van DOS’37 hun traditionele oudejaarswedstrijd op het sportpark Het Midden te Vriezenveen. Deze ‘traditional’ werd zaterdag j.l. alweer voor de 48e keer gespeeld, echter niet meer op de traditionele oudejaarsdag, maar op de laatste zaterdag van 2019! Sinds jaren staat de supportersvereniging van DOS’37 in de rust van de wedstrijd in de kantine klaar voor alle aanwezigen en voorzag alle toeschouwers traditiegetrouw van een warm broodje worst.

De wedstrijd werd in de beginjaren geleid door verschillende clubscheidsrechters of door jeugdleiders. Sinds 1983 echter staat deze oudejaarswedstrijd bij DOS’37 onder de bezielende leiding van de nu bijna 67-jarige scheidsrechter Steven Vos uit Vroomshoop. Ook in 2019 was Steven weer van de partij en op oudejaarsdag floot hij alweer voor de 37e keer op Het Midden.

Net als vorig jaar (4-0), wist het JO19-1 team ook in 2019 te winnen van de kaderleden, zij het deze keer met 3-1! Het JO19-1 team pakte in deze 48e editie haar zestiende overwinning. De jeugdleiders wisten in totaal 22 keer deze klassieker te winnen. Acht ontmoetingen bleven onbeslist en twee keer ging de wedstrijd om bepaalde redenen niet door.

Na afloop reikte de nieuwe a.s. jeugdvoorzitter van DOS’37, John Zwier, de cup met de diepe bodem uit aan het team van DOS’37 JO19-1 en bedankte beide teams en de organisatie en scheidsrechter Steven Vos, voor het in ere houden van deze mooie traditie. De middag werd verder in een ongedwongen sfeer in de sfeervolle kantine van DOS’37 voortgezet en blikte men samen terug op het afgelopen jaar, onder het genot van een natje en een droogje.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer