Yke Groener van De Dinkel pakt brons op de 400 meter tijdens het NJJK

Donderdag zijn in het Pieter van de Hoogenband stadion in Eindhoven de Nederlandse Jeugd en Juniorenkampioenschappen zwemmen kortebaan begonnen. Voor deze kampioenschappen hebben zich een groot aantal Twentse zwemmers kunnen gekwalificeerd. De Dinkel Denekamp en WS Twente Borne/Hengelo hebben grote afvaardigingen, maar ook ZPC de Hof Goor/Markelo, ZPV de Veene, VZ&PC Vriezenveen en ZPC Het Ravijn Nijverdal zijn vertegenwoordigd. Ook 7 zwemmers van het Opleidingscentrum Hengelo van de KNZB komen in Eindhoven aan de start.

Op de eerste dag stonden langere afstanden op het programma en de Twentse zwemmers hebben een goede start gemaakt. Yke Groener (de Dinkel) wist als enige het erepodium te halen. Ze won op de 400 m. vrije slag meisjes junioren 3-4 een bronzen medaille in 4.33,04. Neomi Koetsier werd in deze leeftijdsgroep 20e in 4.47,10. Op dezelfde afstand verbeterden Tiede Groener (de Dinkel) en Wout Koops (WS Twente) zich bij de jongens junioren 1-2 tot 4.32,91 en 4.43,61 en eindigden daarmee als 6e en 15e van Nederland.

Bij de meisjes junioren 1-2 deden Hannah Markovinovic (WS Twente) en Barbara Broekhuis (de Dinkel) het uitstekend met een 9e en 10e plaats in nieuwe persoonlijke records (4.56,02 en 4.56,40). Jacco Nijland (ZPC de Hof) kon zich bijna 3 seconden verbeteren tot 4.17,02 en dat was goed voor de 9e plek bij de jongens junioren 3-4. In dezelfde categorie scoorde Jesper Bos (WS Twente) met 4.25,24 een 23e plaats.

Op de 800 m. vrije slag verbeterde Ismay Lichtendonk (OC Hengelo – Dedemsvaart AC) zich goed tot 9.12,81 en werd daarmee bij de meisjes jeugd zesde. Soraya Rakers (de Dinkel) zwom op dit nummer 10.11,64 en dat betekende een 18e plaats.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer