Zaalvoetballers Excelsior’31 sluiten 2019 af met een remise

De zaalvoetballers van Excelsior’31 bleven vrijdagavond, in het laatste duel voor de korte winterstop, steken op een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen LTC uit Assen. In Sporthal de Reggehal stond het bij rust met 0-2 achter, maar door een goede tweede helft kwam het knap terug. Na tien duels staat het op een keurige vierde plaats in de eerste divisie.

Wederom konden de Rijssenaren niet op oorlogssterkte aantreden. De griep in het Overijsselse Rijssen heerst nog steeds. Gert-Jan Schultink en Willard ter Stal lagen ziek op bed. De langdurige geblesseerden Gerjan Bakker en Rik Harbers zaten vanzelfsprekend ook niet bij de wedstrijdselectie. Hierdoor maakte doelman Lennart Krijgsman (net 16 jaar) zijn debuut onder de lat in de hoofdmacht. Tevens werd ‘good old’ Arnoud Baan ‘opgehaald’. De spits besloot dit seizoen een stapje terug te doen, maar bewees als vanouds zijn waarde.

Excelsior’31 speelde een matige eerste helft. Dankzij uitstekend keeperswerk van debutant Lennart Krijgsman stond het lange tijd 0-0. Excelsior’31 creëerde weinig kansen en kwam niet veel in het doelgebied van de gasten uit Assen. Met nog vijf minuten zuivere speeltijd in de eerste helft stond Excelsior’31 op vijf cumulatieve fouten. De Rijssenaren stonden hierdoor op scherp en moesten uitkijken voor het niet tegen krijgen van een tien-meter-trap bij iedere overtreding tot aan rust. Excelsior’31 kreeg het steeds lastiger en het was wachten op doelpunten voor de uitploeg. Deze kwamen er ook. De geslepen spits Jan Hooiveld van LTC draaide handig weg en schoot in een kort tijdbestek tweemaal raak: 0-2. Nikzad Mahbobi had de ruststand iets dragelijker kunnen maken. Kort voor rust stond hij oog in oog met de doelman van LTC, maar het vizier stond niet op scherp.

In de tweede helft een scherper en nauwkeuriger Excelsior’31. Het doordekken ging de Rijssenaren een stuk beter af en de omschakeling bij de bezoekers uit Assen liet steeds vaker te wensen over.  Hierdoor kwam Excelsior’31 steeds makkelijker en langer in balbezit. Ook via de counter kwam het er een aantal keren gevaarlijk uit. Excelsior’31 verdiende een doelpunt. Deze kwam er ook, maar het had hier wel een strafschop voor nodig. Henk Lankamp werd in de cirkel getorpedeerd, waarna Arnoud Baan de toegekende strafschop feilloos binnenschoot: 1-2. Het publiek veerde op en het was wachten op de gelijkmaker. Vervolgens een aantal mooie combinaties aan Rijssense zijde, maar de keeper en de paal stonden de gelijkmaker in de weg. Toch viel tien minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker met spits Lucas Aydin als eindstation: 2-2.

Het spel golfde vervolgens heen en weer. Met ook een enorme kans voor LTC. Maar de jonge doelman Krijgsman verkleinde zijn doel goed. Spits Hooiveld schoot mede hierdoor net naast. Toch rook Excelsior’31 de overwinning. Een derde doelpunt hing in de lucht, maar deze viel helaas niet. Ook niet toen Excelsior’31 anderhalve minuut voor tijd powerplay ging spelen en de doelman regelmatig inwisselde voor een vijfde veldspeler.

Door het gelijkspel houdt Excelsior’31 de bezoekers uit Assen op twee punten achterstand en blijft het op de vierde plaats staan. De stand aan kop in de eerste divisie is nu als volgt: 1. Texel’94 (10-24), 2. Zeemacht (10-23). 3. Leekster Eagles (10-21), 4. Excelsior’31 (10-19), 5. HZV/Het Vennewater (10-17), 6. LTC (10-17).

Na een korte winstertop, staat er voor Excelsior’31 op vrijdag 17 januari een zware wedstrijd op het programma. De Rijssenaren verlaten dan het vaste land voor een uitwedstrijd op Texel. De eilandbewoners gaan door de nederlaag van Leekster Eagles bij Zeemacht alleen aan kop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer