Duur verlies dames Borhave thuis tegen SEW

In het jaar waarin de vereniging het vijftigjarig bestaan viert had het eerste damesteam de winst en daarmee een feestelijke start zelf in handen. In een periode van zeven minuten in de tweede helft gleed de winst uit hun handen.

In een strijdbare eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, wisselend namen de teams een voorsprong. De stand bij rust was, terecht, in balans 13-13.

In de tweede helft nam de thuisploeg vanaf de eerste seconde het initiatief. De voorsprong was steeds twee á drie doelpunten. Halverwege de tweede helft haperde het scorend vermogen bij de thuisploeg. SEW wist in één reeks (zeven minuten) de achterstand van 22-20 om te buigen naar een 22-27 voorsprong. Het Twentse handbalteam kwam de mentale dreun niet meer te boven. Een duur verlies in de eerste wedstrijd van het (jubileum) jaar.

Borhave speelt komende zaterdag 11 januari om 19.30 uur in Geleen tegen V&L. Zondag 19 januari om 13.30 uur staat vervolgens in ’t Wooldrik de wedstrijd tegen VZV op het programma.