‘Mooslopers’ openen nieuwe jaar bij TVC ’28

Van enthousiaste kleine kaboutertjes en bloedfanatieke jongeren tot aan doorgewinterde senioren; afgelopen zondag liep Tubbergen massaal uit voor de jaarlijkse Moosloop van TVC ’28. De Moosloop is een sportieve krachtmeting voor leden én niet-leden van de voetbalvereniging. Op 5 verschillende afstanden liepen sporters zich de benen uit het lijf. De beloning: eeuwige roem en een bord dampende stamppot Moos bij binnenkomst.

Er was dit jaar weer veel publiek, die gezellig samenkwamen op het verwarde terras voor de kantine. Onder het genot van oliebollen, glühwein, chocolademelk en natuurlijk koffie kon menigeen zich hier goed vertoeven. Naast hardlopend konden de routes van 5 en 10 kilometer over de Huyer en Schultenwolde deze dag eveneens gewandeld worden. Ook daar maakten veel enthousiastelingen gebruik van.

De hele ochtend liep het programma mooi door. Vanaf 10.00 uur startten de wandelaars en daarna volgden de verschillende afstanden elkaar in rap tempo op. Rond 13.00 uur waren alle lopers weer binnen, de Moospan leeg en de winnaars gehuldigd. Mooi op tijd, want daarna begon de nieuwjaarsreceptie van TVC ’28.

TVC ’28 presenteert nieuwe bestuursstructuur tijdens nieuwjaarsreceptie

Na eerst een minuut stilte in acht te hebben genomen ter nagedachtenis van de leden die de vereniging afgelopen jaar zijn ontvallen en een terugblik op het afgelopen jaar, presenteerde de interim-voorzitter Arjan Weernink, de nieuwe bestuursstructuur met de daarbij beoogde nieuwe bestuursleden Jeroen Letteboer, Matthijs Donker, Joost Perik en Paul Olde Dubbelink. Hij kon met trots melden dat alle bestuursvacatures thans zijn ingevuld.
Arjan bedankte met name Edwin Oosterloo, die na het overlijden van Hans Hofsté, in zijn rol van vice-voorzitter, sturing aan de club heeft gegeven en dit op uitstekende wijze heeft gedaan.

De beoogd nieuwe voorzitter Henk Wessels werd door erelid Frans Hendriksen op een speciale wijze aan de leden voorgesteld. Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering, welke zal worden gehouden op 29 januari a.s., zullen de hiervoor genoemde personen door het bestuur aan de leden worden voorgedragen om te worden benoemd tot bestuurslid. Tevens kon Arjan melden dat de contracten met zowel de hoofdtrainer Michiel Mensink als zijn assistent Koen Reinerink met een jaar zijn verlengd.

Ook heeft TVC ’28 na lang zoeken een kantine-coördinator gevonden in de persoon van Jan Kiers. Jan is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de kantine.

Weernink gaf tenslotte aan dat het bestuur de komende jaren wil blijven investeren in de opleiding van de jeugdleden binnen het kader van het jeugdopleidingsplan om zo de jeugdleden te willen binden, te boeien en te behouden voor de vereniging.

Na de pauze werden, voor het eerst tijdens de nieuwjaarsreceptie, de jubilarissen gehuldigd. Dit waren en maar liefst 21. Met name was er aandacht voor Jack van der Wal en John Kamphuis die beiden al 50 jaar lid zijn en Martin Rikmanspoel, Erwin Wentrup, Alwie Heerts, Rolf Dissel en Walter Oude Vrielink, die allen reeds 40 jaar lid zijn.
Weernink bedankte alle jubilarissen voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.

De winnaars van de Moosloop 2020:

Kabouters. Menno Demmer; JO8. Jens Hemmer; JO9. Yoë Pot; JO9-4M. Hanne Koopman; JO10. Siem Boerrigter; JO11. Thomas Letteboer; MO11. Wies Snijders; JO13. Ids Halbesma; MO13. Liz Lubbers; JO15. Jordi Lohuis; MO15. Brechtje Hermes; JO17. Finn Lesscher; MO17. Yinn Fischer; JO19. Koen Leemhuis; MO19. Nienke Goossen

Senioren dames 4 km, Sabine Mensink; Senioren dames 8 km, Rianne Mengerink; Senioren heren 4 km, Daan Geerts en Senioren heren 8 km, Pim Olde Hampsink

Newsoutside Sportverlichting