Drukbezochte nieuwjaarsreceptie Sportlust Vroomshoop

In een bomvol clubhuis hield Sportlust Vroomshoop zondagochtend traditioneel haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marc Kosse (foto) nam de aanwezig leden, sponsoren en gasten mee in een jaaroverzicht van 2019 en een vooruitblik naar 2020, waarin Sportlust haar 70-jarig bestaan gaat vieren.

Op voetbaltechnisch gebied kon de voorzitter een nieuwe hoofdtrainer presenteren. Ruud Bruns is vanaf 1 juli de opvolger van Job Lamberink, die na 2 seizoenen zijn trainerscarrière vervolgd bij vv Bruchterveld. Met Bruns (afkomstig uit Borne, momenteel werkzaam bij KOSC) denkt Sportlust opnieuw een jong en ambitieus trainerstalent te hebben vastgelegd, passend bij de selectie.

De loopgroep is alweer ruim 8 jaar onderdeel van omnivereniging Sportlust en kent ondertussen meer dan 100 leden. De trainingsopzet is afgelopen jaar met succes aangepast en uitgebreid. De hardloopclinic is nog steeds een goed moment voor nieuwe hardlopers om kennis te maken met de club. Komend jaar wordt trailrunning toegevoegd aan de mogelijkheden binnen Loopgroep De Zandstuve. Afgelopen jaar is voor het eerst de ‘Halve van Vroomshoop’ georganiseerd. De organisatie mag terugkijken op een succesvolle eerste editie. Ook maakt de Zandstuve Bosloop weer onderdeel uit van de Crosscompetitie. Zaterdag 11 januari is wederom een Zandstuve Bosloop. Op 1 maart staat ‘de Halve van Vroomshoop’ weer gepland. In februari of maart start er onder begeleiding van Jacqueline Davenschot een nieuw hardloopclinic.

Tijdens de komende zomerstop wordt het kunstgrasveld op sportpark De Bosrand, dat er al in 2008 lag, vervangen door een nieuwe kunstgrasmat.

Het clubhuis is klaar voor het 70-jarige jubileum (4 juni 2020). Onlangs is de ruimte achter de bar vergroot, zijn de koelvitrines en gordijnen vernieuwd en is een nieuw kassasysteem in werking genomen. Ook de zonnepanelen doen goed werk, waarbij de club ondertussen alleen nog betaalt voor de netwerkkosten.

De gemeente heeft vorig jaar de bezuinigingsdoelstelling voor de sport aangepast van € 100.000 naar € 50.000. Op zich een mooie bijstelling, maar er moet dus nog steeds bezuinigd worden. De verhoging van het huurtarief van 10% voor het sportpark is wel even slikken. Daarnaast wordt nog gekeken naar verduurzaming met toepassing van LED-verlichting langs de velden. De club is benieuwd hoe dit vorm krijgt.

Foto: Vlnr: Erik Fokke (snelste van Loopgroep), Marieke ten Brinke (snelste dame), Gijs Bekke (snelste jeugdlid) en Toon van Dam (snelste voetballer).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer