Dramatische start Gert Huzink voorkomt hoge eindklassering

Gert Huzink van het Riwald Dakar Team uit Manderveen kan na een dramatische eerste dag een top vijf plaats in Dakar 2020 wel vergeten. De truckbestuurder uit Manderveen blijft echter strijdlustig en na amper twee uur slaap begon hij maandagmorgen aan de tweede etappe. Huzink en zijn bemanning klokte in de tweede etappe een twaalfde tijd. Aanvankelijk kwam het team in de top tien binnen, maar later bleek dat ze een navigatiepunt hadden gemist en dat kostte bijna een half uur extra tijd.

In de dinsdag verreden derde etappe eindigde de ploeg uit Manderveen op een twintigste plaats. Ook in deze etappe had Huzink met pech te kampen. “125 kilometer voor de finish knalde het lager eraf en liep de moer eraf, maar we konden in ieder geval verder”. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op de derde etappe. “Want als we deze tegenslag niet hadden gehad waren we ongetwijfeld in de top tien geëindigd”.

Foto’s archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer