Zeperd Sportlust Vroomshoop in eerste oefenwedstrijd

Sportlust Vroomshoop is woensdagavond thuis in de oefenwedstrijd hard onderuit gegaan tegen 3e klasser SVVN uit Nijverdal. Na een lange winterstop en met slechts de traditionele crossloop van afgelopen zondag in de benen begon de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ditmaal met een wedstrijd en niet met een training.

Trainer Job Lamberink kon op enkele afwezigen na beschikken over een vrij complete groep waardoor er gestart kon worden met de vertrouwde namen. Dit wel in een andere formatie dan de laatste maanden voor de winterstop. Verzorgd voetballen was het devies en dit lukte bij vlagen dan ook aardig. Ware het niet dat Sportlust met SVVN een geduchte tegenstander had met veel bewegelijkheid in de ploeg. Het was dan ook de ploeg uit Nijverdal dat al na zes minuten op 0–1 kwam. Een bal net buiten de zestienmeter werd onberispelijk aan de goede kant van de linkerpaal geschoten. Na 28 minuten was het opnieuw raak voor SVVN toen een afgeslagen bal bij de tweede paal eenvoudig kon worden binnengetikt waarmee de ruststand werd bereikt.

Sportlust kwam goed uit de kleedkamer en had van meet af aan de overhand. Al in de 53e minuut werd dit beloond middels een doelpunt. Een kortgenomen vrije trap van Coen Kleinheerenbrink werd door Dennis Jozic met buitenkant rechts in de verre hoek geschoten. Sportlust zette door en leek middels opnieuw Dennis Jozic op gelijke hoogte te komen. Dennis kreeg de harde voorzet van Toon van Dam op zeven meter van de goal echter te weinig onder controle en schoot over. Na een uur spelen zette SVVN uit het niets de marge weer op twee na een doorgeschoten vrije trap. Sportlust leek mentaal gebroken en liet de groenwitten in 23 minuten nog vijfmaal scoren waardoor de uitslag onnodig hoog opliep naar 1-7.

In voorbereiding op de belangrijke eerste competitiewedstrijd tegen De Tubanters oefent Sportlust a.s. zondag en woensdag opnieuw thuis tegen respectievelijk EMMS 2 (reserve 1e klasse) en Enter Vooruit 2 (reserve hoofdklasse).