Dinkelland huldigt sportkampioenen tijdens 10e Sportgala

Vrijdagavond 10 januari vond een jubileumeditie van het sportgala van Dinkelland plaats. Het drukbezochte gala werd voor de 10e keer georganiseerd in het gemeentehuis in Denekamp. De voorgedragen kandidaten kwamen uit 11 verschillende sportdisciplines en in alle categorieën werden in totaal 23 kandidaten voorgedragen.

Sportief Dinkelland liet het afgelopen jaar opnieuw zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Tijdens het sportgala werden de sporters uitbundig in het zonnetje gezet. Ook werden alle kampioenen die Dinkelland rijk is traditigetrouw aan het begin van de avond gehuldigd door de gemeente.

Prijswinnaars in de vijf sportcategorieën
Zes kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2019. Voormalig wielrenner Hennie Kuiper maakte de winnaar bekend. Hij mocht de prijs overhandigen aan Lynn Vasterink uit Deurningen. Zij speelde op landelijk niveau bij Hockeyclub Zwolle en is speelster van de nationale selectie onder 16.

Olga Assink, oud handbalster van het Nederlands team en topscorer aller tijden, mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouwen. Christie Wolt wist de titel in de wacht te slepen door haar uitstekende prestaties in het volleybal. Ze won in 2019 met Sliedrecht Sport voor de tweede keer op rij de beker, het landskampioenschap als ook de Super Cup.

Vier ploegen gingen dit jaar voor de titel jeugdsportploeg van Dinkelland 2019. In deze categorie ging DSVD meisjes B1 handbal er met de prijs vandoor. Dit jonge talentvolle team werd in 2019 kampioen in de jeugddivisie Oost Handbal B1 in de zaal. De eerste keer dat een B1 team uit Twente kampioen in deze divisie is geworden. Burgemeester John Joosten reikte hen voor het tweede jaar op rij de prijs uit.

In de categorie sportman streden drie kandidaten voor de titel. Topscheidsrechter Bjorn Kuipers reikte de prijs uit aan Luuk Zanderink, een speler met aanzien in de klootschietwereld en een voorbeeld voor velen. Hij werd in 2019 Nederlands kampioen allround veld, straat en zetten.

In de categorie sportploeg streden vier teams om de titel. Winnaar werd WEVO dames 1, dat uit handen van wethouder sport Benno Brand de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. De ploeg werd tweede in de competitie waarna deelname aan promotiewedstrijden volgde. Dit resulteerde in het schrijven van clubgeschiedenis: het team promoveerde naar de landelijke 1e divisie A.

Sportwaarderingsprijs, publieksprijs en persprijs
De Sportwaarderingsprijs is een prijs voor het meest aansprekende evenement en de daarvoor actief zijnde vrijwilligers. De organisatie en de vrijwilligers van de Midvastenloop mochten deze prijs uit handen van Erik Hemmer, vicevoorzitter van de gemeenteraad, in ontvangst nemen.

De publieksprijs werd voor de 5e keer uitgereikt en ging dit jaar naar Jelle Johannink en WEVO dames 1. Zij kregen via Facebook de meeste stemmen.  De persprijs, uitgereikt door Bert Holst van de redactie Noordoost-Twente van de TC Tubantia, ging naar Herman Roetgerink. Hij is sinds het eerste uur betrokken bij de oprichting van de Saasveldse volleybal vereniging Saasveldia. Herman is een duizendpoot binnen de vereniging: speler, trainer van jeugdteams en seniorenteams en scheidsrechter voor meerdere verenigingen. Kortom, een echte ambassadeur die deze waardering verdient.

Optredens en presentatie en organisatie
De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van Aukje Koop, de Lez Crew van dansschool LEZ Studio en zangeres Imke Oude Griep uit Denekamp. De presentatie van het sportgala was in de vertrouwde handen van Arjen Meinders.

Jan Steenbeeke en de bodes van de gemeente Dinkelland verzorgden licht en geluid. Filmregistratie werd verzorgd door Twan Keizer. Regisseur van de avond was Jeroen Keizer. De algehele organisatie was in handen van Femke Heithuis en Bianca Menderink.

Newsoutside Sportverlichting