Amicitia opnieuw niet langs AVO

Het nieuwe jaar heeft vooralsnog weinig goeds in petto voor Amicitia. Na ruim drie weken zonder competitie verplichtingen stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen AVO uit Assen op het programma. Tussentijds werd er nog wel enkele keren geoefend. Ook onderging de Vriezenveense formatie noodgedwongen een tweetal personele mutaties bij de dames.

Na drie minuten spelen was het AVO dat de score opende. Beide ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd, wat na vijf minuten leidde tot een 3-3 gelijke stand. Daarna toonde AVO zich de betere ploeg en was het gevaarlijker in de aanval (4-7). Maar omdat de Assenaren slordig in de afronding waren kon Amicitia terug in de wedstrijd komen (8-8). Er leek zelfs een opleving in de wedstrijd te komen toen Amicitia in de slotminuut voor rust de 10-9 voorsprong scoorde.

Het ontbreekt de ploeg uit Vriezenveen aan voldoende zelfvertrouwen. Volgens coach Patrick Hage (foto archief) is dat onterecht. Hard werken en geloven in jezelf blijft daarom het devies. De wil om te winnen moet er vanaf spatten om vervolgens de gewenste resultaten te kunnen bereiken.

Toch was het opnieuw AVO dat de eerste score in de tweede helft op de klokken bracht (10-10). Kort daarna stond de ploeg uit Assen al weer op voorsprong, maar het lukte Amicitia meerdere keren om op gelijke hoogte te komen (15-15). Binnen tien minuten schakelde AVO een tandje bij en moest Amicitia het antwoord schuldig blijven (15-20). AVO was in die fase duidelijk de bovenliggende partij en had volop balbezit. Amicitia kon het verschil niet meer maken. Weliswaar kwamen de oranjekragen in de slotfase nog terug met drie treffers op rij, maar ook die hielden de punten niet in Vriezenveen. Eindstand 18-20.

Komende zaterdag speelt Amicitia de thuiswedstrijd tegen DOS (W), een ploeg die dit weekend maar nipt verloor van koploper Unitas. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal De Stamper, om 18.05 uur voorafgegaan door de reserve ploegen van beide verenigingen.