Borhave tankt vertrouwen in Geleen: 31-31

Vooraf was duidelijk dat het duel tussen Geonius Vlug en Lenig en het bezoekende Borhave niet zomaar een potje handbal zou worden. In “Glanerbrook” stond de teller na een uur gelijk: 31-31. Beide ploegen hebben plek zes op de ranglijst in het vizier, een plaats die recht geeft om met de ‘grote’ ploegen mee te doen in de strijd om de landstitel.

Een uurtje tempohandbal, afjagen, bijna geen seconde rust. Voor de neutrale toeschouwer bijzonder leuk, voor de fans van elke ploeg zenuwslopend. Want dat behoort tot het spel, zeker met dit enerverende scoreverloop. De gasten uit Borne kwamen ‘brutaal’ uit de startblokken en zetten de thuisploeg meteen onder druk. V&L kreeg snel vat op de tegenstander, met name via de linker flank, Borhave vond dit uiteraard ook.

Na de pauze (15-13) bleven beide ploegen dicht in elkaars buurt qua score. Soms leek het alsof een van beide ploegen begon te wankelen maar gedrevenheid en enthousiasme hielden iedereen op de been. Beide coaches opteerden voor het spelen met het basisteam, met af en toe een wissel. Slopend, maar alle speelsters op de vloer zaten in een flow, gingen ervoor alsof de landstitel op het spel stond. Het resultaat kon in de slotfase nog voor iedere ploeg gunstig uitvallen. Bij 25-26 kwam Borhave in een riante positie maar elk doelpunt is binnen luttele seconden beantwoord door de thuisploeg. Spanning op het veld, ieder foutje zou er nu een teveel kunnen zijn.

Vijf minuten van het einde en een minimale marge voor de gasten: 27-28. Hoitzing repareert. Suzan Boon is doeltreffend, weer antwoordt Hoitzing: 29-29. Hoe spannend wil je het als handballiefhebber krijgen! Beide ploegen gingen furieus op jacht naar die o, zo belangrijke winnende treffer. Nijenhuis fraai vanaf de linkerflank, Maxime Drent zette een wat ruimhartig toegewezen strafworp om. Legtenberg krijgt dezelfde opdracht vanaf de streep en faalt niet: 30-31. Het scorebord wijst 28’30 sec. aan en de thuisploeg probeert het met de zevende veldspeler. En weer is het Hoitzing die Borhave – nu voor de laatste keer – pijn doet: 31-31. De gasten laten de laatste aanval liggen, time out voor Geleen. Maar het allerlaatste schot gaat hoog over het doel. Borhave speelt zondag 19 januari om 13.30 uur in ’t Wooldrik de wedstrijd tegen VZV.

Tekst: Met dank aan Frits Feuler van Handbalstartpunt, zijn tekst vormt de basisinformatie van dit bericht.

Foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting