Kampioenen bij de jeugd van asv Atletics

Zaterdag werd in Epe het Gelders en Overijssels cross kampioenschap gehouden. De organisatie was in handen van atletiek vereniging Cialfo. De start was zoals gebruikelijk in Epe bij de beruchte zandkuil.

Julia Seppenwoolde (foto) werd kampioen bij de pupillen A (1ste jaars). Julia begon relatief rustig aan haar wedstrijd en liep na de start op de 5e plaats. Na 300 meter zocht ze de koploopsters op. Dat was een 2e jaars A pupil en hieraan had Julia een goede tegenstander. Met de finish in zicht zette ze de eindsprint in en won deze met overtuiging. (1km / 4.28)

Bij de meisjes junioren D stonden 2 Atletics atleten aan de start. Marlou Huijssoon en en Isa van den Berg liepen de 2 km cross. Marlou liep met 2 andere atletes kop over kop naar de finish. Op het laatste stuk had Marlou nog de kracht om te sprinten en kwam daardoor als 1ste over de finish.(9.07) en werd ook Gelders/Overijssels kampioen. Isa had ook 2 atletes bij zich lopen die nagenoeg even sterk waren. Maar ook Isa had een goede eindsprint en werd 4e.(9.40)

Jesse Kuipers, junioren D 1ste jaars, kon de kopgroep net niet bijhouden maar liep zijn wedstrijd goed uit. Dit resulteerde in een goede 7de plaats. (9.36) Bij de junioren D 2de jaars stond Roan Bruggeman aan de start. Roan was de hele wedstrijd, samen met 6 anderen, in strijd om de 2de plaats. Het pittige parcours kostte teveel kracht om een goede eindsprint te lopen. De 6de plaats was het hoogst haalbare. (9.02)

De junioren C kregen een parcours van 3km voorgeschoteld. Jochem Spoolder deed er alles aan om op het podium te komen maar moest genoegen nemen met een mooie 5de plaats.(14.58) Maud Schrijvers liep, herstellende van een blessure, ook de 3 km en werd 19de in 16.42.

Wouter Seppenwoolde en Imre ter Halle liepen bij de jongens B de 6 km cross. Wouter liep een solide wedstrijd en kon aan het eind nog goed versnellen. Dit resulteerde in een prachtige 3de plaats. (24.04) Imre kwam in de eerste ronde hard ten val en ondervond daar veel hinder van. Desondanks kon hij goed tempo houden en dat leverde hem een mooie 5de plaats op.

In Vroomshoop werd afgelopen zaterdag de Zandstuve bosloop gelopen. Het parcours ligt in de door het Overijssels Landschap beheerde Zandstuvebos, een prachtig natuurgebied. Bjorn Bruinsma liep de 1,5 km bij de 13/15 jarigen. Direct na de start pakte hij de 2de plaats en die stond hij ook niet meer af. (5.43). Zus Carmen Bruinsma startte op de 1,5 km bij de 10/12 jarigen en haar 6.27 was net niet voldoende voor het podium maar wel een hele mooie 4de plaats.

In Broekland werd de 8ste wedstrijd in het  Sallandse Cross Circuit gelopen.  De junioren kregen een pittig 3,5 km lang parcours voorgeschoteld. Jasmijn Postma kwam vandaag niet in actie. Ze had inmiddels al 6 wedstrijden gewonnen. Hierdoor is ze door haar concurrenten in het algemeen klassement niet meer in te halen. Op vrijdag 31 januari 2020 zal Jasmijn in schouwburg  ’t Hoftheater in Raalte gehuldigd worden.