VKC Dames begint sterk aan 2020

Afgelopen zaterdag stond VKC dames klaar voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, thuis in de Vlaskoel tegen Aquapoldro uit Apeldoorn. Daar waar VKC een 11e plek bezet, staan de dames uit Apeldoorn op de 9e plaats, dus dit beloofde een spannende pot te worden. De woorden van coach Marcel Jacobs waren duidelijk: we gaan de strijd tegen degradatie beginnen met 3 punten!

Met een compleet dames 1, aangevuld met 2 speelsters van het tweede stonden er 10 namen op het wedstrijdformulier. Meer dan genoeg kwaliteit om deze zaterdag de 3 punten in de tas te houden. VKC begon de wedstrijd dan ook gefocust, liet zich niet verrassen en nam brutaal de voorsprong. 2 uitsluitingen aan de kant van de tegenstander werden goed benut, en onder andere door een hard schot van Indy Onland stond er 2-1 op het scorebord na de eerste periode.

De tweede periode begon met een 5 meter voor de tegenstander, deze werd benut maar direct daarop volgde het antwoord van VKC: 3-2. Nog geen minuut later opnieuw een 5 meter tegen, maar daarop gelijk weer een reactie: 4-3. VKC speelde sterk en geconcentreerd, maar liet aan het einde van het tweede part toch even de teugels vieren waardoor Aquapoldro de voorsprong kon overnemen. Tussenstand 4-5.

In de derde part, doorgaans het part waar VKC het beste uit de verf komt, wist VKC inderdaad weer langszij te komen. Annemiek Bekkedam zorgde met een mooi afstandsschot voor de 6-6! Aquapoldro kreeg echter weer een 5 meter toegekend en wist deze opnieuw te benutten, tussenstand 7-7.

Het vierde part moest het gebeuren voor VKC. De boodschap was duidelijk: we kunnen ze pakken, spelen met elkaar een heel sterke wedstrijd dus blijf knokken! En dat deden ze, binnen 2,5 minuut liep VKC uit naar een 10-7 voorsprong, dit kon niet meer misgaan. Een aantal man-minders, zelfs één met 2 man minder, wist de tegenstander niet te benutten en ze kregen het moeilijk. Toch wisten ze, na een slimme time-out, nog de aansluiting te vinden met 10-8. VKC miste nog een 5 meter waardoor het einde nog behoorlijk spannend werd, maar door strak verdedigen door letterlijk iedere speelster werden de 3 punten uit het vuur gesleept!

Door deze fraaie overwinning zijn de dames geklommen naar de 10e plek!

Volgende week zijn de dames een weekend vrij, maar zaterdag 25 januari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. En wel tegen de nieuwe nummer 11: ENC Arnhem.Aanvang 16.30uur in de Vlaskoel

Newsoutside Sportverlichting