Nieuwjaarsreceptie Luctor et Emergo

Elk jaar weer het moment om stil te staan bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar de toekomst. Daarnaast werden traditiegetrouw de jubilarissen in het zonnetje gezet:

25 jaar

Wesley Simons

40 jaar

Bart Edel

50 jaar

Rob de Groot

Klaas Meijer

Jan Soer

Adri Veenstra

 

Omdat de voorzitter van Luctor, Sandor Nijkamp, verstek moest laten gaan wegens ziekte was het oud voorzitter Ernst Soer die de honneurs waarnam. Gelukkig had voorzitter Nijkamp de hele toespraak al voorbereid en uitgeschreven.

Voor alle jubilarissen waren er mooie woorden en bij elk verhaal werd weer eens bevestigd waarom Luctor zo’n bijzondere club is. Wat je in je leven ook allemaal doet en meemaakt: Luctor blijft in je hart en jij blijft in het hart van Luctor. Een warme club voor warme mensen.

Over warme mensen gesproken, penningmeester Rob de Groot kreeg dit jaar een wel heel mooi eerbetoon. Als eerste was daar excellentie en KNVB-bobo Michael van Praag die het had behaagd om Rob de Groot uit te roepen tot KNVB-lid van verdienste. Dhr. Brunnekreef van de KNVB werd afgevaardigd om de mooie oorkonde aan het langst dienende bestuurslid van Luctor (+/- 38 jaar) te overhandigen. Maar daar bleef het niet bij. Adri Veenstra, mede jubilaris en oude vriend van Rob de Groot, hield een hilarische toespraak over het roerige (voetbal)leven van de penningmeester. Als klap op de vuurpijl kreeg hij door zijn medebestuursleden ook nog eens de grootste eer toebedeeld die een Luctoriaan zich wensen kan: het erelidmaatschap van Luctor Et Emergo. Gadegeslagen door zijn partner, naaste familie en Luctor vrienden, had een geëmotioneerde Rob zichtbaar moeite om het droog te houden.

Het was Luctor Et Emergo ten voeten uit: Hoe het leven ook verloopt, in voor- en tegenspoed, bij Luctor wordt het leven gevierd.

Newsoutside Sportverlichting