Topplaats voor Gert Huzink in de negende etappe

Mandervener Gert Huzink heeft in Dakar 2020 in de negende etappe een topprestatie geleverd door als vijfde te eindigen. Huzink kwam uiteindelijk slechts 9.58 minuten te kort op etappe winnaar Andrei Karginov die met zijn vijfde etappe zege zijn koppositie verstevigde.

In de zevende en achtste etappe had het Riwald Dakar team te kampen met veel duinen. In de achtste etappe kwamen ze zo vast te zitten dat ze zelfs luchtkussens onder de truck moesten plaatsen om verder te rijden. In deze etappe verloren ze ruim een uur.

Ondanks de topprestatie in de negende etappe lijkt een hoge klassering niet meer haalbaar. Door mechanische pech in de eerste etappe en het uitvallen van de monteur kon Gert Huzink als snel door een top 5 klassering een streep halen, maar de prestatie van vandaag geeft hem en zij navigator weer veel moed voor toch nog een goede klassering.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer