VKC’03 Heren rekent thuis wel af met Nunspeet

Waar de heren uit Tubbergen de uitwedstrijd in en tegen Nunspeet nipt verloren hadden moest vandaag in De Vlaskoel het tegenovergestelde gebeuren. Het winnen van de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zouden 3 belangrijke punten opleveren. De eerste periode gaat direct goed van start. Het staat al snel 2-0 voor de heren uit Tubbergen en het geloof om hier een goede pot neer te leggen is er. Helaas weet Nunspeet al snel de aansluiter binnen te schieten. Ook nieuwkomer in de selectie van VKC’03, Niek van der Molen, weet direct zijn doelpunt mee te pakken door de 4-2 tussenstand tegen de touwen te werken.

Direct aan het begin van de 2e periode weet de thuisploeg de voorsprong uit te breiden maar lang kan er niet van genoten worden. Zo goed en sterk als de verdediging lag in het eerste kwart, zoveel steken laten de heren nu vallen waardoor Nunspeet weer terug weet te komen tot een gelijkspel van 5-5. Toch weten de Tubbergenaren de rust in te gaan met een 6-5 voorsprong.

Met de gedachte dat het verdedigend goed lach in de eerste periode gaat de 3e van start. Het resultaat is hetzelfde, de thuisploeg weet direct uit te lopen en pakt een marge van 3 doelpunten. Een goed keepende Manu Warnet weet zijn team op de been te houden en weet ook zo een 5 meter te stoppen, helaas word er door Nunspeet goed geanticipeerd uit de daarop volgende corner en weet zo alsnog te scoren. Een tactisch aangevraagde time-out door coach Marcel Jacobs volgt en hij zet zijn ploeg weer op scherp. De hierop volgende aanval resulteert in een man-meer en een doelpunt. Niet veel later prijkt de tussenstand van 10-6 op het scorebord. De 3 volgende uitsluitingen aan de zijde van Nunspeet worden vakkundig door VKC’03 om zeep geholpen waardoor de uitploeg nog altijd mee doet in de wedstrijd. Het gevolg van het niet afronden van de kansen is dat we 2 strafworpen tegen krijgen. Ook deze twee weet onze penalty killer, Manu Warnet, uit zijn doel te houden. Een enerverende periode word afgesloten met een tussenstand van 11-7.

VKC’03 weet dat Nunspeet nu moet komen als ze nog punten af willen snoepen van de Tubbergenaren. Rust bewaren en nu de kansen wel benutten die komen gaan, dat is het devies voor VKC’03. De eerste kans word direct door een goed spelende Rogier Krom afgerond en hij weet er 12-7 van de te maken. Onoplettendheid in de verdediging zorgt er al snel voor dat de uitploeg hun 8e doelpunt weet te scoren. Maar het antwoord volgt al snel en aan de hand van Jurian Krom word er 13-8 op het scorebord genoteerd. Al snel weten de heren van VKC’03 dat deze wedstrijd wel in de tas zit. Beide ploegen weten nog 2x te scoren wat een eindstand maakt van 15-10. De 3 welverdiende punten blijven in Tubbergen!