Amicitia knokt zich naar een verdiend punt tege DOS

Trainer/coach Patrick Hage van Amicitia boog zich de afgelopen week over de samenstelling van zijn team. Wanneer de helft van de vaste basisspelers niet inzetbaar is en er ook nog een griepvirus de ronde doet, dan betekent dat alle hens aan dek. Dus moest hij het doen met de wel beschikbare spelers, aangevuld vanuit de reserveploeg, om een zo sterk mogelijk team op de vloer te krijgen. Met slechts één motto: we gaan deze klus hoe dan ook fixen en proberen er met elkaar een resultaat uit te halen. Nodig ook, want de laatste plaats op de ranglijst moet door de Vriezenveense formatie een keer verlaten worden om ook volgend seizoen op dit mooie niveau te kunnen korfballen.

Het sterke DOS uit Westbroek kwam op bezoek in sporthal De Stamper. De publieke belangstelling viel deze keer behoorlijk tegen, kennelijk werd een volgende nederlaag al ingecalculeerd. Amicitia begon sterk en had in korte tijd een 4-1 voorsprong opgebouwd. DOS repareerde de achterstand en na zeven minuten spelen stonden beide ploegen in evenwicht (5-5). Vooral de heren van DOS brengen veel kwaliteit in het spel, waardoor de ploeg uit een dorp onder de rook van de stad Utrecht een voorsprong opbouwde (6-9). Maar door hard werken kon Amicitia de aansluiting vinden en ging het met een geringe 10-11 achterstand bij rust de kleedkamer in.

In het tweede bedrijf ging DOS opnieuw op zoek naar de overwinning en drukte dat direct uit in een voorsprong (11-14). Maar ook Amicitia had het vizier op scherp en met vier treffers op rij ging het DOS weer voorbij (15-14). De Vriezenveners verspeelden daarna tot twee maal toe een kans op een doorloopbal en een grotere voorsprong. In plaats daarvan kwam DOS twee keer terug tot een gelijke stand (15-15 en 16-16). Te vaak krulden ballen uit de korf waardoor een doelpunt uit bleef, kansen waren er volop aan beide zijden. Toch leek het weer fout te gaan voor Amicitia toen DOS op twee doelpunten verschil kwam (16-18 en 17-19). Maar door het toepassen van slimme wissels door coach Hage en de uiteindelijke steun van het publiek kwamen de thuisclub terug in de wedstrijd (19-19).

Bijna ging het alsnog mis voor Amicitia in de slotseconden. Door een foute beoordeling van de scheidsrechter kreeg DOS een strafworp toegekend, terwijl die aanval regulier werd verdedigd door Amicitia. Schrik alom, maar de laatste doelkans van de wedstrijd werd gemist en rechtvaardigde daarmee de 19-19 eindstand. En de geplaagde coach Patrick Hage was niet alleen blij met één punt, maar ziet ook voldoende aanknopingspunten in de strijd om uit de degradatiezone te komen.

Komende zaterdag staat voor Amicitia de belangrijke uitwedstrijd tegen Wit-Blauw in Kampen op de agenda. Plaats van handeling is sporthal De Reeve en de wedstrijd begint om 20.30 uur.