Dames Dynamo verliezen in de tiebreak van Set-Up’65 2

Dynamo Tubbergen was met revanchegevoelens naar Ootmarsum gekomen vanwege hun 0-4 nederlaag in Tubbergen begin oktober, toen Set-Up’65 2 de mogelijkheid nog had om nog enkele naar de Eredivisieploeg gepromoveerde Dames 2 speelsters in hun basis op te nemen. Die gelegenheid was er nu niet meer, Set-Up moest het doen met een selectie die wat uitgedund was, maar waar met spelverdeelster Mayke Schutte en mid Daphne Giesselink nog aardig wat ervaring op een hoger niveau in de ploeg stond. Dynamo moest het hebben van jeugdig elan, spelvreugde, inzet en uiteraard ook van goed volleybal, waarmee dit team de laatste weken respect afdwingt.

Dynamo begon overweldigend, pakte meteen een 1-3 voorsprong, die ze overigens bij 6-6 alweer kwijt waren. Kenmerkend in de eerste set was de hoge servedruk die de ploeg bij Set-Up neerlegde en die na 6-7 via series van Sophie Mensink (naar 7-13) en Marije Veldhuis (van 9-16 naar 9-23) tot uiting kwam. Daarbij bezorgde de hoge foutenlast van de thuisploeg de gasten cadeautje op cadeautje. Op 10-24 kon Set-Up het verlies nog vier keer uitstellen, uiteindelijk besliste het elfde cadeautje middels een foutserve de set met 14-25.

Dynamo pakte in de tweede set de draad weer op en liep uit naar 0-3, 3-7, 6-10 en 9-14. Set-Up was nog steeds gul, en bij Dynamo wist Marije Veldhuis de ene na de andere keer doeltreffend uit te halen. Dat veranderde door Danae ten Oever. Ze bracht zich met een rake klap vanaf de buitenkant aan serve en serveerde haar ploeg vervolgens naar 13-15. De uitbal van Dynamo bracht daarna Myrthe Kamphuis aan serve en zij gaf het goede voorbeeld van Danae een scorend vervolg door onder ander drie aces. Bij 20-16 gaf Myrthe weer af. Het verschil was gemaakt, de set werd met een blokpunt van Danae en Lynn Rouwers met 25-19 binnen gehaald.

In de derde set was het opnieuw Myrthe Kamphuis die met haar opslagen een gaatje dichtte na de 5-8 achterstand. De 9-8 werd 10-13 door eerst Sophie Mensink, die tijdens de servebeurt door trainer/ coach Dennis Polman werd gewisseld voor Fleur Kuipers. Zij sloot haar serie met een ace via de netband af. Dynamo stond weer aan de voordelige kant van de score en hield het kleine verschil op een goed gespeelde side out vast tot 16-18. Na die stand stapelden zich de fouten bij de thuisploeg in rap tempo op. Dynamo kreeg zomaar vier punten bijgeschreven waar ze weinig voor hoefden te doen. Tevens sloeg Masu de Ridder ook nog een keer via de netband raak. De 16-22 eindigde in een 17-25 zege door een prachtig kill – block van Babet Baalhuis.

Set-Up 2 moest vol aan de bak om nog kans te maken op wedstrijdwinst via de tiebreak. In het begin stokte het even (2-4), maar na een blokpunt en een ace van Lynn Rouwers, een paar punten van Daphne Giesselink en blokpunten van Mayke Schutte stond Set-Up bij 13-8 ruim op voorsprong. Wieke Kuipers maakte dat met haar serveserie ongedaan, waarbij ze aan het net de hulp kreeg van Marije Veldhuis en Babet Baalhuis. Danae ten Oever sloeg Set-Up met drie punten van 14-15 achter naar 17-15 voor, Dynamo gooide na 17-17 de eigen glazen in middels een foutserve, een technische fout en een netfout (20-17). Danae maakte daarna de 21-18 en 22-18 en met 25-19 werd vervolgens de tiebreak afgedwongen.

Of het de klap van de verloren vierde set was durven we niet te zeggen, maar Dynamo kwam er in de tiebreak niet meer aan te pas. Tussenstanden 3-0, 7-1 en 10-2 spreken boekdelen. Na 11-3 brandde het vuurtje nog even hoog op, Anouk Boerrigter serveerde de 11-6 op het scorebord, maar daarop volgden een foutserve en een netfout voor de 13-6 stand. Diede Hagedoorn had het laatste woord. Met twee aces besliste ze de set met 15-6. En de wedstrijd met 3-2.