De Tukkers start 2020 met een competitienederlaag tegen Avanti Wilskracht

Waar menig tegenstander nog genoot van een weekendje rust, hervatte De Tukkers zondag alweer de competitie. De Albergenaren ontvingen in eigen huis Avanti Wilskracht uit Glanerbrug.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en raakte na twee minuten spelen al het houtwerk. Uit de voorzet van Tim Haarhuis schoot Kjell Huisman op het doel. Zijn schot werd licht getoucheerd door een verdediger en kwam op de lat. De Tukkers was voetballend de betere en was veel op de helft van Avanti te vinden.

De zwart-witten kregen in het vervolg van de eerste helft ook een paar kleine mogelijkheden. Tymo Schär mikte na een minuut of 20 net naast het doel. Even later eindigde de inzet van Sjoerd Visschedijk in de handen van de doelman.

De gasten uit Glanerbrug probeerden vooral via de lange bal gevaar te stichtten. In de 37e minuut stond De Tukkers achterin even niet goed en daar werd bijna van geprofiteerd. De speler van Avanti schoot in kansrijke positie de bal rakelings langs de paal.

Vlak voor de rust schoot Ruben Hulshof namens De Tukkers vanaf de rechterkant hard richting het doel, maar de bal zeilde ruim over. Avanti was de ploeg die met een voorsprong de rust in ging. Een voorzet vanaf links werd in het strafschopgebied omhoog gekopt. Carlos Scholtens wist vervolgens met een geweldige omhaal het leer over de doelman te krijgen: 0-1.
Het tweede bedrijf was aan beide kanten erg rommelig. De Tukkers kreeg enkele schotpogingen, maar deze gingen over of naast het doel. De eerste kans van Avanti in de tweede helft was meteen raak. De achterlijn werd gehaald en uit de voorzet die volgde viel het doelpunt. Jan Hofte was net iets eerder dan doelman Rens Davina bij de bal en tikte de 0-2 binnen.

Het niveau van de wedstrijd daalde daarna met de minuut. Avanti hield vooral tegen en De Tukkers wist in tegenstelling tot de eerste helft zelden de vrije man te vinden. Zo’n 20 minuten voor het einde viel dan toch de aansluitingstreffer. Na een mooie aanval bereikte Kjell Huisman aan de linkerkant Ruben Hulshof. Hij liet de doelman kansloos door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-2.

Vijf minuten later was al bijna weer gelijk. Sjoerd Visschedijk had vrije doorgang richting het doel, maar speelde de bal iets te ver voor zich uit. Aan de andere kant hadden de gasten het duel vijf minuten voor tijd kunnen beslissen. Doelman Rens Davina redde echter goed op de inzet van de aanvaller.

Avanti kwam in de slotminuut nog goed weg, want uit een vrije trap kreeg De Tukkers een grote mogelijkheid. Wout Borgerink verlengde de vrije trap richting de tweede paal. Ruben Hulshof kreeg de bal uiteindelijk voor zijn voeten en schoot in de draai in het zijnet.

Midweeks speelt De Tukkers 1 voor de beker tegen FC ’t Centrum. Op woensdagavond om 19:45 uur wordt er afgetrapt op sportpark ’t Loarkamp. Zondag aanstaande reist het eerste elftal af naar Losser waar de zwart-witten spelen tegen de plaatselijke KVV. Dit duel in de 3e klasse A start om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting