Dick Jaspers voor de 20ste keer Nederlands kampioen driebanden

Dick Jaspers, uitkomend voor het Haarlose HCR Prinsen, klom zondag in het Beneluxtheater in Berlicum voor de 20e keer in de historie van de KNBB Jumbo Masters op de troon. Op het hoogste podium werd hij geflankeerd door drie andere Brabantse biljarters. Barry van Beers, die zijn eerste finale op deze Masters speelde, vormde het laatste obstakel vormde in een partij die in de slotfase werd beslist door Jaspers. De nummer één van het mondiale driebanden kreeg voor zijn titel de belangrijke dertig punten voor de wereldranglijst.

De twintigste Masterstitel was de vierde op rij in Berlicum. Barry van Beers speelde zijn eerste finale, verloor kansloos en sprak na afloop zijn grote bewondering uit voor de kampioen. De Brabantse outsider, sinds kort in alle World Cups actief en die daardoor veel progressie laat zien, kon Jaspers in het titelgevecht bijhouden tot 21-21 in de pauze, maar raakte daarna de controle kwijt, verzuimde te scoren, zodat Jaspers via 26-22 en 38-22 kon finishen met 40-26 in 31.

v.l.n.r. Barry van Beers, Dick Jaspers, Harry van de Ven en John Tijssens

Foto’s: Ton Smilde

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer