WVC Volley Heren boekt 2-3 winst tegen Apollo 8 2

Zaterdag moest Weghorst Makelaardij WVC voor een uitwedstrijd naar Borne tegen Apollo 8 2. Een echte streekderby, die vooraf op papier spannend kon worden: beide teams boeken leuke overwinningen en even harde verliezen, de thuiswedstrijd werd 3-2 voor WVC (na 2-1 achterstand) en in de competitie staan beide teams in de middenmoot. WVC reisde af met een fitte, maar niet complete selectie; Daniel Brouwer en Ruben de Koeijer moesten verstek laten gaan. Het team werd aangevuld door waardevolle en vaste invallers uit het tweede: Ivar Wilgenburg en Mart Wassink.

Set 1 werd begonnen met Peter en Eddy Oosterhuis op spel, Wiljen Veldhuis en Hans Gelten op buiten en Ivar Wilgenburg en Rik Buijse op midden. En eigenlijk verliep de set zoals je kunt verwachten van twee teams die elkaar niet onderdoen. Mooie punten werden afgewisseld met onnodige fouten en geen van de teams lukte het om meer dan 3-4 punten uit te lopen. Aan het eind van de set liep Apollo 4 punten uit (21-17) en deze achterstand werd net niet meer goed gemaakt: 25-23 verlies. Lang niet slecht, maar wel te afwachtend, niet actief genoeg.

Set 2 zou eigenlijk beginnen met dezelfde 6 spelers in dezelfde positie, maar door een foutje van Rik Buijse wisselde Hans Gelten en Wiljen Veldhuis van positie. Als een geluk pakte dit echter prima uit. Beide buitenspelers waren op de andere positie prima op dreef, en ook de midspelers en spelverdelers scoorde prima deze set. Eigenlijk speelden we een soort 0-6 systeem, met toevallig 2 spelverdelers. Grootste verschil echter was de activiteit in de verdediging en dat er ballen van de grond werden gehaald. Zeker Ivar Wilgenburg en Mart Wassink lieten zien verdedigend prima mee te kunnen. Dit resulteerde in een duidelijke en makkelijke 13-25 winst.

Set 3 werd er niet gewijzigd en verliep eigenlijk prima. De lijn uit set 2 werd doorgetrokken en een ruime voorsprong werd gepakt: 7-14. Daarna ging het helaas toch fout. Een serviceserie van Apollo (wat was dat voor service??) en een aantal scheidsrechterlijke dwalingen (het rook een beetje naar partijdigheid van de 2de scheidsrechter, die zelf speelt bij Apollo) zorgde voor een 16-14 voorsprong. De rest van de set liep WVC, iets wat opgefokt, achter de feiten aan en werd de set wederom nipt verloren: 25-23

Tijd om de rug te rechten in set 4, en dat gebeurde, ondanks wederom een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter direct in de eerste rally. Met degelijk volleybal werd de druk de hele set bij Apollo gelegd en de gehele set was WVC de betere partij. De voorsprong werd direct in de set gepakt (2-6) en nergens meer weggegeven: 19-25 winst

Wederom een 5de set: Apollo, met een selectie van 10 man en een veel jongere gemiddelde leeftijd, zou de oudjes van WVC toch wel pakken. Niks is minder waar. WVC vloog uit de startblokken, en had de set vlot binnen na de eerste serviceserie (tot 1-5), gevolgd door een 2de reeks (tot 2-12). Zeker Ivar Wilgenburg had een enorm aandeel in deze set: hij ging bij 0-1 naar de kant voor Mart Wassink in het achterveld en kwam bij 3-14 weer aan het net erin. Gelukkig slaagde hij er wel in om 1 bal aan te raken. Hoe dan ook: 3-15 winst!

Drie belangrijke punten, want zo ontstaat er geen gat in de stand en blijft de nummer 6 in zicht. Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, dit keer tegen de studenten van Harambee. Deze wedstrijd is een uitgestelde van de 1ste helft van de competitie, maar wel een mooie gelegenheid om punten te pakken. De wedstrijd is om 16.00 uur op de campus van de universiteit in Enschede.