Koploper SVZW op bezoek bij DTS in Ede

Komende zaterdag is de eerste speelronde na de winterstop in de 1e klasse D. SVZW gaat op reis naar Ede om daar te spelen tegen DTS. Het kon wel eens een zware middag worden daar in Ede. DTS Ede is opgericht op 12 maart 1935. Tot het seizoen 2010/11 heette de club DTS ’35. De clubkleuren zijn blauw en wit. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Inschoten” gespeeld. DTS heeft ongeveer 1300 leden. Sinds het seizoen 2013-2014 komt de club uit in de 1e klasse van het zaterdag voetbal. In de twee seizoenen voorafgaande aan dit seizoen wist DTS wel een periode titel te behalen, maar het lukte daarna niet om via de nacompetitie te promoveren.

In de huidige competitie staat DTS Ede op de 5e plaats met 21 punten uit 12 wedstrijden. Het doelsaldo is opvallend, 18 doelpunten voor en maar 11 tegengoals. Daaruit blijkt dat DTS niet veel scoort, maar ook maar weinig doelpunten tegen krijgt. Op 21 september begon DTS nog wel met een 5-0 overwinning op Go Ahead Kampen. En op 7 december werd er gewonnen met 4-0 van Hierden. Dus 9 goals in twee wedstrijden en de overige 9 goals werden verdeeld 10 wedstrijden. De topscoorder is Frank Hol, hij wist 5 goals te produceren. DTS speelde wel eerder tegen SVZW in competitieverband, maar dan moeten we wel terug naar 5-09-2009. DTS won toen met 3-0. Iedereen in Ede hoopt in dit geval dat de geschiedenis zich gaat herhalen.

SVZW staat nog steeds op de 1e plaats in de 1e klasse D. Dit komt ook doordat DFS een wedstrijd minder heeft gespeeld. Afgelopen zaterdag speelden zij de inhaalwedstrijd tegen SDV Barneveld, maar deze wedstrijd werd in de 68e minuut gestaakt door scheidsrechter. DFS stond op dat moment met 2-1 voor. Hoe dat afloopt is op dit moment niet bekend. Na twee oefenwedstrijden in de winterstop, speelde SVZW zaterdag jl. de eerste officiële wedstrijd in 2020. Swift’64 kwam naar Wierden voor een bekerwedstrijd. SVZW was duidelijk te sterk voor deze 3e klasser. Uiteindelijk was de eindstand 7-2. Een mooi resultaat.

 

Wel was het jammer dat Maarten Smit al snel het veld moest verlaten met een blessure. Hopelijk valt het mee, en kan trainer Philip Agteres (foto) weer snel beschikken over deze mannetjes putter. SVZW wil proberen om in Ede ook weer het niveau te halen van de laatste wedstrijden voor de winterstop. Dat niveau zal in Ede ook hard nodig zijn. SVZW is het team met de meeste goals voor in de 1e klasse D. DTS Ede is het team met de minste tegendoelpunten. Interessant om te zien of de SVZW spitsen ook weten te scoren tegen deze sterke verdediging. De wedstrijd op sportpark “Sportpark Inschoten” begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer