Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat speelronde 13 op het programma in de 1e klasse D. Na deze ronde hebben alle clubs elkaar 1 keer ontmoet. Zaterdag 1 februari begint dus eigenlijk de 2e seizoen helft. Er is nog niets beslist, er staat iedereen dus een spannende tweede helft te wachten.

Het is altijd lastig in te schatten hoe de clubs er na de winterstop voor staan. Meestal zijn er clubs die opeens geweldig gaan voetballen, terwijl anderen opeens de goede vorm kwijt zijn. Vandaar in deze voorbeschouwing maar enkele opmerkingen bij de wedstrijden door Gerrit Koers.

DFS – Nunspeet

DFS gaat voor winst in deze wedstrijd. Niet alleen om in de buurt van SVZW te blijven, maar ook om goede zaken in de 2e periode te doen. Nunspeet gaat zonder punten weer naar huis.

DOS’37 – KHC

Beide ploegen waren voor de winterstop niet in goeden doen. DOS’37 zal graag een driepunter willen scoren. KHC heeft de punten heel hard nodig. Een gelijkspel daar draait het waarschijnlijk op uit

DZC’68 – Hierden

Winst zal voor beide ploegen een hele goede opsteker zijn voor de 2e competitie helft. Bij winst kun je mooi afstand nemen van een concurrent in de onderste regionen. De punten blijven in Doetinchem.

Dos Kampen – WHC

Dos Kampen was tevreden over de 1e competitie helft. Zelfde voet doorgaan is het plan. WHC zal willen winnen, om bovenin mee te blijven doen in de competitie en 2e periode. De punten zijn voor WHC.

SDV Barneveld – Bennekom

SDC Barneveld gaat voor de winst in deze streek derby. Maar ook Bennekom komt voor de winst. Na een spannende wedstrijd trekken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind.

CSV Apeldoorn – Go Ahead Kampen

De laatste wedstrijden voor de winterstop was CSV wat wisselvallig. De verwachting is dat ze nu de draad weer oppakken. Go Ahead is na de winterstop van plan de nodige punten te pakken, om zodoende uit de gevaren zone te klimmen. Een goed voornemen, maar punten pakken bij CSV zit er niet in.

Newsoutside Sportverlichting