Mirjam Pol: “Edwin het ga je goed…”

“Zoals het jullie misschien wel is opgevallen waren mijn laatste berichtgevingen vanuit Dakar wat ‘summier’. Daar was (uiteraard) een reden voor. Tijdens de 11e etappe kwam Edwin Straver hard ten val en was ik één van de vier motorrijders ter plaatse die hulp hebben verleend. Op het moment dat wij Edwin in de helikopter hebben gelegd heb ik afscheid van hem genomen. Ik wist toen al wat enkele dagen later bevestigd werd; het komt niet meer goed”.

“Afgelopen woensdag is Edwin van Saudi-Arabië naar Nederland overgebracht waar hij afgelopen nacht is overleden. Vandaar het ontbreken van sterke verhalen, finishfoto’s, enzovoorts. Dit alles is ondergeschikt aan wat er met Edwin is gebeurd en niet belangrijk op dit moment. Uit respect voor de familie, en tevens omdat ik er zelf ook wel even klaar mee ben, laat ik het hier nu bij. Edwin het ga je goed…”

Foto: @Rallymaniacs

https://www.omroepbrabant.nl/…/Motorcoureur-Edwin-Straver-o…

_____

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer