Vier doelpunten Hielke Penterman voor Excelsior’31; derde zege DETO

Hielke Penterman (foto archief) was voor Excelsior’31 in de wedstrijd tegen VVOG de grote man met vier gave treffers op rij, eerlijk verdeeld over de beide helften. Voor rust scoorde hij in de tiende minuut en na een half uur spelen. In de tweede helft deed hij het nog een dunnetjes over met treffers een kwartier voor tijd en hij maakte kort voor tijd het kwartet vol. In blessure tijd werd het zelfs nog 5-0 door Arslan. Excelsior staat met deze overwinning nu in de middenmoot met 24 punten uit 18 wedstrijden.

 

Een klasse lager, de hoofdklasse, boekte DETO uit Vriezenveen haar derde overwinning van dit seizoen.

Voor DETO stond zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Volendam op het programma. Na de prima tweede helft van vorige week tegen huidige koploper Staphorst een mooie test of DETO de goede lijn kon doortrekken. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof had zijn elftal op twee posities gewijzigd deze middag. Lesley Nahrwold begon op de bank deze middag omdat Maarten Jansen de voorkeur had gekregen in de spits en Hoeseb Yakob verving de geblesseerde Mark Koetsier.

Maarten Jansen pakte deze middag zijn basisplaats met beide handen aan want al in de 8e minuut zette hij DETO op een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waar in de thuiswedstrijd in september (1-4 overwinning Volendam) nog sprake was van groot kwaliteitsverschil. Op het half uur kwam Volendam terug in de wedstrijd toen er door de arbitrage een handsbal werd geconstateerd nadat de bal terugsprong van de paal. De penalty werd dankbaar benut door John Tol: 1-1. Kort daarna kwam DETO goed weg toen Volendam opnieuw de paal raakte. Op slag van rust bracht opnieuw Maarten Jansen DETO op voorsprong door uit een hoekschop fraai raak te koppen: 1-2 waardoor DETO met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Foto archief: John van Mil

Na de rust kon de wedstrijd twee kanten op. Volendam dat aandrong en DETO dat loerde op de 1-3. Eerst was het Ferdi ter Avest die een grote mogelijkheid kreeg in de 57e minuut. Uiteindelijk was de hoek te moeilijk voor de aanvaller. In de 67e minuut was er een opmerkelijke wissel toen DETO- doelman Jens Veldwachter zich met mogelijke hartklachten moest laten vervangen door Anthony van Zaltbommel. Veldwachter werd even later naar het ziekenhuis gebracht waar hij werd onderzocht waarna hij later op de avond weer huiswaarts mocht keren. In de 84e minuut was het wel Ferdi ter Avest die de wedstrijd in het slot gooide door de 1-3 op het scorebord te zetten en DETO de volle winst bezorgde.

Door deze overwinning in Volendam heeft DETO weer aansluiting gevonden bij de onderkant van de middenmoot. De komende weken treft de ploeg met Buitenpost thuis (1 februari) en ASV De Dijk uit (8 februari) een aantal directe concurrenten op de ranglijst.

Foto Penterman: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer