Achilles Enschede: dubbel gevoel na zeperd bij Eilermark

Achilles Enschede verliet zaterdag met een dubbel gevoel het complex van GVV Eilermark. De rood-gele formatie speelde in Glanerbrug een prima eerste helft, maar na een aantal ongelukkige standaardsituaties liep de thuisploeg alsnog uit naar ruime cijfers: 6-2.

Teleurstellend was het uitvallen van eerste doelman Michiel Wietsma in de warming-up. Door een rugblessure kon Michiel niet aan de aftrap verschijnen. Frank Hobbelink verving hem tussen de palen. Een andere opvallende naam was Joost Boers. Hij stond na lange tijd weer eens in de basis.

Hoewel Achilles al vroeg op een 1-0 achterstand kwam, trok Joost Altena de stand na een half uur gelijk (1-1) en speelde Achilles bij vlagen leuk voetbal. Toen Eilermark na rust op 2-1 kwam, antwoordde Achilles enorm snel met de 2-2. Na een goede draaiactie van Youri Verveld in het strafschopgebied kon Tijmen Beumer afdrukken.

Na die 2-2 hoopte Achilles op een mooie afloop, maar die kwam er allerminst. Uit diverse standaardsituaties, waaronder een strafschop, scoorde Eilermark binnen een paar minuten meerdere keren en daarmee was het duel vroegtijdig beslist.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Achilles. Op zaterdag 1 februari komt Achilles’12 op bezoek in Enschede. Beiden teams hebben 16 punten uit 13 wedstrijden.

Foto’s: Wicher Folkers