Borhave laat VOC thuis in Amsterdam met 1 punt ontsnappen 30-30

Zaterdagavond speelden de dames van Borhave uit in Amsterdam tegen landskampioen VOC. Doorgaans verweert de Twentse damesploeg zich uitstekend tegen de topploegen en trekt aan het einde van de wedstrijd toch aan het kortste eind. Deze keer leek dit scenario zich te herhalen. De gasten uit Borne wisten alsnog een punt te behalen in de ongewoon spannende wedstrijd en in een competitie waar van alles mogelijk is. Borhave had er zin in tegen VOC. Vanuit een goede dekking wist de ploeg goed en gevarieerd aanvalsspel te spelen. Dit resulteerde in een sterke eerste helft die werd afgesloten met een 13-18 voorsprong. 

Na de pauze gingen de Tukkers vrolijk door en liepen zelfs verder uit. De maximale voorsprong bedroeg 7 doelpunten. De thuisploeg wilde zich niet als een lam schaap laten slachten en gaf vol gas, gestaag slonk de voorsprong van Borhave. Vlak voor tijd kwam de ploeg uit Amsterdam langszij en nam zelfs een 30-29 voorsprong. Jeske Roerink wist de 30-30 te scoren en VOC wist ondanks een time-out in de laatste seconden niet meer te scoren. Voor Borhave eindelijk loon naar werken.

Met nog één wedstrijd in de reguliere competitie te gaan is de stand in de competitie complex. De nummer 5 heeft 13 punten, gevolgd door vier ploegen met elk 11 punten. In de laatste competitiewedstrijd kan het nu op de zevende plaatst staande Borhave nog de vijfde plaats bemachtigen, maar ook de negende plaats behoort tot de mogelijkheden. De nummers één tot en met zes spelen in de kampioenspoule, de nummers zeven tot en met tien spelen een nacompetitie om één degradatieplaats. De doelstelling van Borhave is natuurlijk een plaats bij de eerste zes.

De laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie vindt plaats op zaterdag 15 februari om 20.00 uur in ’t Wooldrik. De tegenstander is dan Quintus uit Kwintsheul. 

Foto: @Afton Groener

Newsoutside Sportverlichting