De Tukkers boekt prima zege op Losser: 0-2

Onder prima weersomstandigheden trof het eerste elftal van De Tukkers afgelopen zondag KVV Losser. De Albergenaren waren vooral in het tweede bedrijf de bovenliggende partij en wonnen verdient met 0-2. Toen de wedstrijd een minuut of vijf bezig was kreeg De Tukkers de eerste mogelijkheid. Na aanval via de rechterkant kwam de bal voor het doel. Tymo Schär kon het leer net niet binnen tikken.

De gastheren probeerden via de diepe bal gevaarlijk te worden en dat leverde bijna succes op. De snelle aanvaller werd gevonden en kapte vanaf de rechterkant goed naar binnen. Zijn schot mistte richting waardoor de bal naast het doel ging.

Daarna waren er kansen over en weer. Ruben Hulshof schoot op de doelman en aan de andere kant werd Losser wederom via een dieptepass gevaarlijk. Uit een corner kreeg Mart Oude Nijeweeme nog een schotpoging, maar hij zag zijn inzet geblokt worden.

Zo’n tien minuten voor de thee waren het de zwart-witten die op voorsprong kwamen. Tim Haarhuis kwam aan de rechterkant goed door. Hij was net iets eerder dan de uitkomende doelman bij de bal en wist te scoren: 0-1.

In de tweede helft was De Tukkers veruit de betere. Losser kwam er nog maar sporadisch uit en dat leverde niet echt grote mogelijkheden op. De Albergenaren daarentegen kregen die wel. De doelman van Losser redde op een inzet van Tim Haarhuis en Kjell Huisman schoot de bal over. Ook Sjoerd Visschedijk wist even later oog in oog met de doelman het net niet te vinden.
In de 78ste minuut kwam De Tukkers op 0-2 en leek het duel beslist. De doelman van Losser liet de voorzet van Stijn Boswerger door zijn vingers glippen, waardoor Jelle Hulskotte simpel kon scoren. De laatste fase van de wedstrijd had De Tukkers nog kunnen werken aan het doelsaldo. De ploeg kreeg meerdere grote kansen, maar verzuimde om verder afstand te nemen.

Komende zondag speelt De Tukkers de thuiswedstrijd tegen BVV Borne. De aftrap is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting