NEO komt niet langs Bon Boys

NEO heeft de goede lijn van beide oefenwedstrijden maar deels een vervolg kunnen geven. Het veldspel van de ploeg van van Holland was beter dan dat van de thuisploeg, maar voorin ontbrak de benodigde scherpte om de ruim voorradige mogelijkheden tot een goal te promoveren. Het is dat Steven Zonder in de slotminuut een bal van de lijn haalde, anders was NEO zelfs op een nederlaag getrakteerd.

Op het mooie sportpark de Greune was de uitgangspositie van beide ploegen nogal anders. NEO wilde de hoge klassering graag continueren, terwijl Bon Boys er alles aan gelegen was het matige najaar van 2019 te vergeten en met een zege het nieuwe jaar in te gaan.

Bon Boys begon wat feller dan NEO, maar dat leidde niet tot gevaarlijke situaties voor de goal van Douwe Everink, die weer een degelijke wedstrijd keepte. NEO kreeg na ruim tien minuten de eerste kans. Een mooie crosspass van Jochem Stam werd door Ron Spoler ingebracht waarna Stam de bal koppend maar half kon raken, die dan ook naast ging.

Dezelfde Jochem Stam schoot een paar minuten later vanuit zijn favoriete positie ruim over na een goede interceptie van de sterk spelende Bjorn Tijhuis. Na raar balverlies in de NEO-aanval counterde Bon Bos na een minuut of twintig bijna naar een voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de bal via de vingertoppen van Douwe Everink op de lat geschoten.

Rond het half uur stond de veel opkomende Wessel Bom twee keer aan de basis van mooie aanvallen. Maar niemand slaagde erin het beslissende tikje te geven. Tien minuten voor de pauze de mooiste aanval van de eerste helft. Jochem Stam had een voorzet in huis en Max Brunninkhuis nam de bal ineens met de binnenkant van de voet. Helaas vloog het leer over de goal van Busschers.

Nadat Milan Bultman vrije doorgang had op de rechterkant en Douwe Everink knap redde, leek Bas Spenkelink vlak voor rust te kunnen profiteren van een enorme mispeer van Martijn Schuur. Helaas kon de hardwerkende spits de bal niet binnen de palen krijgen.

Na de pauze was het eerste kwartier volledig voor NEO en toen had de ploeg zichzelf moeten belonen. Bas Spenkelink verraste Busschers met een rare schuiver die maar net tot hoekschop kon worden verwerkt en Steven Zonder schoot knap in na een hoekschop, maar zag de BB-goalie er zijn hand nipt tegenaan krijgen. Twee kansrijke voorzeten via Bjorn Tijhuis en Jochem Stam smoorden in een mêlee van spelers en op het uur leverde een fraai uitgespeelde aanval helaas een afzwaaier van Max Brunninkhuis op.

Twan Weghorst kwam na ruim een uur in de ploeg voor Bas Spenkelink, maar ook hij kon het tij niet keren. NEO probeerde wel een goal te forceren, maar gaf veel ruimte weg achterin en dat leverde een aantal gevaarlijke voorzetten op, maar die werden steeds keurig verwerkt door de NEO-defensie.

Nadat Youri Gersmann na een mooie dribbel net overschoot leek Bon Boys in de slotminuut toch nog te gaan winnen. Een mooie steekpass leverde een vrije doortocht op voor een Bon Boys-aanvaller. Douwe Everink werd gepasseerd, maar Steven Zonder was op tijd om de ingeschoten bal weg te roeien.

Helaas alweer geen overwinning en gezien de resultaten op de andere velden zakte NEO, op doelsaldo, naar plek vijf. Jan Willem Holland was helder in zijn analyse: “Het veldspel is ruim voldoende, maar als we voorin niet scherper worden wordt het lastig je wedstrijden te winnen”.

De spijker op zijn kop, want NEO scoorde in de laatste vier duels maar twee keer en om een rol van betekenis te blijven spelen zal er meer rendement moeten komen.

Zondag wacht het altijd interessante duel tegen Suryoye. In Enschede eindigde een spectaculair duel in 3-3. De ploeg van Paul Krabbe begon 2020 erg matig door tegen hekkensluiter BWO niet verder te komen dan 1-1. Voor zowel NEO als Suryoye weer een mooie gelegenheid om te laten zien wat ze waard zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer