Rigtersbleek kiest voor overstap naar de zaterdag

Vanaf het seizoen 2020-2021 spelen alle prestatieteams, met uitzondering van VR1, in de zaterdagcompetitie. Kijkend naar de landelijke ontwikkeling met betrekking tot het zaterdag- en zondagvoetbal is ook het bestuur van Rigtersbleek in de afgelopen periode kritisch gaan nadenken over haar toekomst. Dit deed het samen met haar leden, andere voetbalverenigingen en de KNVB.

Op dit moment speelt Zondag Heren 1 in de 1e klasse E. Het huidige Zaterdag Heren 1 staat op dit moment op een derde plaats in de 4e klasse F en strijdt de komende periode volop voor promotie naar de 3e klasse. Het niveau waarop het prestatieteam volgend jaar speelt is afhankelijk van de plek waarop het team van Tim Somberg eindigt in dit seizoen.

Vanaf dit punt wordt de weg omhoog ingeslagen met als doel om promoties te bewerkstelligen en in 2023-2024 weer terug te zijn in de 1e klasse. Peter Schreinders: “Alle trainers van de prestatie-elftallen worden betrokken bij het nieuwe beleid. Bovendien zijn de ook nog met de KNVB in overleg over de nieuwe situatie in het aankomende seizoen. Ons doel is om de kansen op succes voor het eerste en tweede team volledig te benutten. Ook de huidige en toekomstige selectiespelers worden hierin betrokken middels een enquête waarin onder andere gekeken wordt naar hun ambities.”

Newsoutside Sportverlichting