Strafschop in blessuretijd leidt niet tot zege DOS’37

In een meer spannend dan goed duel leek DOS’37 na de gelijkmaker in de laatste minuten alsnog de zege binnen te halen via een strafschop in de blessuretijd. Doelman Jorian van Dijk voorkwam een nederlaag van KHC door de inzet van Nick Wennink te keren. Het bleef bij 1-1. Voor beide teams telde alleen een overwinning en dat was aan de afwachtende, voorzichtige speelwijze te merken. Na ruim dertien minuten kon de eerste kans worden genoteerd.

Livai Vos speelde zich namens de gasten uit Kampen vrij aan de linkerkant, maar wist doelman Patrick Nitert niet te verschalken. Ook niet via de twee grote kansen, die hij verder nog kreeg. Menno Kamphuis zag daarop van dichtbij door moedig ingrijpen van de KHC-keeper zijn poging mislukken. Even later schoot na een goede counter Marnick Fokke naast. KHC zocht meer de aanval. Het resulteerde in een treffer van Durk van der Leest. Uit een voorzet van Jelle Rupert kopte hij de terechte 0-1 ruststand binnen.

Leroy Knol dacht na enkele minuten in de tweede helft te scoren voor de gasten. Met een prima redding hield doelman Patrick Nitert het doei van de thuisploeg verder schoon. Opnieuw schoot Marnick Fokke vervolgens na een uitbraak naast. Na een uur spelen plaatste Hidde Boers de bal onhoudbaar langs doelman Jorian van Dijk, maar op miraculeuze wijze werd het geen doelpunt. Hij raakte eerst de rechter doelpaal en de bal kwam zonder de doellijn te passeren via de linkerpaal terug in het veld.

In de laatste fase werd het spel aan beide zijden niet beter. Lars Kikkert kwam binnen de lijnen voor Menno Kamphuis, maar kon zijn kansen niet omzetten in een treffer. Ook de Kampenaren konden het net niet vinden. Dat deed kort voor tijd wel Martijn Olde Olthof (onder). Als vervanger van Dennis Boshoeve bracht hij de stand op 1-1 met een strakke schuiver. Nadat Livai Vos in de blessuretijd een handsbal in het eigen strafschopgebied maakte, mocht Nick Wennink vanaf de stip aanleggen. Iedereen dacht al aan een zege voor de Vriezenveners, behalve KHC-doelman Jorian van Dijk. Hij keerde de strafschop en bepaalde dus de eindstand op 1-1.

Foto’s: Jeroen Tempert