VKC Heren een maatje te groot voor Aquapoldro

De heren van VKC’03 uit Tubbergen mochten voor de tweede keer in 2020 aantreden, nu in Apeldoorn. Waar in 2019 vaak de punten onnodig achterbleven bij uitwedstrijden gingen had coach Marcel Jacobs een duidelijke taak voor zijn ploeg: ‘de punten gaan mee naar Tubbergen!’. Met hoge verwachtingen van Raymond ‘de beer’ Broenink op de midvoor die na een korte pauze weer besloot om een balletje te gooien werd er aan de wedstrijd begonnen.

VKC begon sterk aan de wedstrijd en inmiddels een vaste waarde voor het team Rogier Krom zette de 0-1 op het scorebord. VKC bleef sterk in de aanval en wist deze uit te bereiden tot een 0–6 voorsprong. Aquapoldro kwam wel tot een opstelling alleen de afwerking liet afweten om ook bij hun het scorebord van de nul af te halen. Aan het eind van de periode wist de thuisploeg toch 2x de jonge maar toch sterk keepende Manu Warnet van VKC te passeren. Tussenstand 2–6.

De 2e periode werd de opdracht nogmaals door de coach uitgelegd: ‘press spelen op je eigen helft’. Dit werd ook goed uitgevoerd en resulteerde in een uitbereiding van de voorsprong. Wederom werd er 6x gescoord aan de zijde van VKC tegenover 3x aan de zijde van Aquapoldro. Tussenstand 5–12.

Het spel tussen de 2e en 3e periode is van beide kanten niet veranderd. VKC bleef goed afronden in de aanval en had de verdediging goed op orde. Aquapoldro kreeg een strafworp maar door de verzekerde uitstraling van keeper Manu vergat de tegenstander de penalty te nemen. Het hoogtepunt van dit kwartje kwam toen “turbo” Tom zijn brommer aan trapte. Een uitzonderlijke tussenstand met een marge van 10 doelpunten in het voordeel voor de uitploeg was het resultaat.

Met een slappe houding begonnen de heren uit Tubbergen aan de 4e periode. Het spel werd wat onverzorgder en waren er maar liefst 5 uitsluitingen en een strafworp tegen aan de kant van VKC. Waar strafschoppen de afgelopen tijd geen groot gevaar vormen, werden ook de man-minder situaties eigenhandig onschadelijk gemaakt. Wederom verdient keeper Manu Warnet een benoeming, onze penalty killer wist 5 van laatste 6 penalty’s te pakken. De eindstand van de wedstrijd was 9–20.

Newsoutside Sportverlichting