BC Bousema verslaat A1 Biljarts met 5-3

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zijn de tweede helft van de competitie tegenA1 Biljarts met een 5-3 overwinning begonnen. Na twee partijen had de ploeg van Ronny Hazewinkel een 3-1 voorsprong. Frans van Schaik had geen enkele moeite met de captain van de ploeg uit Apeldoorn, Addy Wienk. Van Schaik trok de lijn van de Masters afgelopen weekend goed door en won in 34 beurten met 40-11. Wienk scoorde pas in de tiende beurt zijn eerste carambole.

Op de andere tafel ging de partij tussen Wesley de Jaeger en Kay de Zwart vanaf het begin gelijk op. In de 21ste beurt dacht de Belg door een serie van zeven caramboles een gaatje te slaan, maar even later sloeg De Zwart hard terug met een serie van acht caramboles. Bij de stand 35-39 in de 32ste beurt leek De Zwart de partij te beslissen, maar hij miste op een haar. De Jaeger greep die strohalm met beide handen aan en ging met een serie van vijf caramboles als eerste uit. De Zwart benutte de nabeurt. 40-40 in 33 beurten.

Dit is een terechte uitslag. De Zwart had wat meer geluk dan De Jaeger maar gelukkig voor ons sleepte hij toch nog een remise uit het vuur”, aldus de captain.

Toch werd het in het tweede deel nog spannend. Het Duits onderonsje tussen Stefan Galla en Ronny Lindemann werd een duidelijke 21-40 overwinning in 21 beurten voor de man van de gasten waardoor de partij tussen de beide kopmannen de beslissing moest brengen. Johan Loncelle (foto) nam vanaf het begin het initiatief en nam halverwege tegen Christian Rudolph een 25-10 voorsprong. Deze bouwde hij tot opluchting van de vele bezoekers steeds verder uit en finishte na 19 beurten met onder ander een serie van acht caramboles in de dertiende beurt. Rudolph kwam in de nabeurt nog tot 20 caramboles.

Op deze overwinning is niets af te dingen. Op de beslissende momenten waren wij duidelijk beter, maar eerlijk is eerlijk, de remise van Wesley had ook zomaar een nederlaag kunnen zijn en dan hadden we onverwachts tegen de laagvlieger uit Apeldoorn een punt ingeleverd”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer