NKC’51 verliest belangrijke wedstrijd van DOS Kampen

Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de belangrijke thuiswedstrijd tegen DOS Kampen in de spannende Overgangsklasse A, waar NKC’51 vooraf aan de wedstrijd een gedeelde derde plaats bezet met Nic., DOS Kampen en Heerenveen. Bij winst kan NKC’51 weer aansluiten bij de top, bij verlies zal het direct in de gevarenzone komen.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Het was DOS Kampen dat de score opende en telkens in de beginfase op voorsprong kwam. NKC’51 liet DOS Kampen echter niet de voorsprong vergroten en zo stond er na vier minuten spelen al een stand van 4-4 op het scorebord. Bij 6-5 wisten de Nijverdallers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen en sloegen ook direct een gaatje van twee, 7-5.

DOS Kampen toonde veerkracht en mede door onoplettendheden in de verdediging kon DOS Kampen de achterstand weer ombuigen in een voorsprong, 7-8. Wederom werd het stuivertje wisselen voor de ploegen. NKC’51 trok de stand weer gelijk en wist ook de 9-8 te noteren. DOS Kampen pareerde weer, waarna NKC’51 opnieuw tweemaal achtereen scoorde, 11-9. Het lukte NKC’51 niet om voor rust de voorsprong vast te houden en liet DOS Kampen het initiatief weer overnemen, ruststand 13-14.

Voor NKC’51 was het belangrijk om vroeg in de tweede helft aan te blijven haken bij DOS Kampen. De vorige wedstrijd tegen Nic. werd binnen vijf minuten in de tweede helft uit handen gegeven. Het ging NKC’51 ditmaal iets beter af, maar bleef wel lange tijd tegen een achterstand aankijken. Bij 16-18 was het DOS Kampen dat met drie doelpunten op rij een belangrijk gat van vijf doelpunten sloeg, 16-21. NKC’51 wist nog terug te komen tot 18-21, maar DOS Kampen stelde snel orde op zaken en vergrootte de voorsprong naar 19-26, waarmee de wedstrijd leek beslist. NKC’51 forceerde met wissels nog enkele doelpunten tot 23-26. Daarna wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, eindstand 24-27.

Komend weekeind speelt NKC’51 de zware uitwedstrijd tegen koploper Mid-Fryslân, aanvang 20:00.