Zwart Wit niet langs hekkensluiter Elburg

Afgelopen weekend is het Zwart Wit niet gelukt om de degradatiekraker tegen Elburg winnend af te sluiten. In een spannende wedstrijd, met meerdere gezichten, werd er afgesloten met een 17-17 puntendeling. Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen Hellas ’63 werd verloren, was het dit weekend de kans voor de Deldenaren zich te revancheren hiervoor. Nieuwe hekkensluiter Elburg kwam op bezoek. Voor Zwart Wit geen onbekende, aangezien de eerste confrontatie op het veld, (ook) eindigde in een gelijkspel.

Net als vorige week, was het de tegenstander die scherper begon en meer felheid en arbeid in de wedstrijd gooide. Zwart Wit speelde onrustig en onzorgvuldig. Aan kansen geen gebrek, maar de afronding kwam niet in de buurt van het normale niveau. Elburg kon via een 2-4 tussenstand uitlopen naar een 3-9 voorsprong in de eerste helft.

Pas bij deze stand begonnen de Deldenaren wakker te worden en werd er meer en zorgvuldiger gestreden. Halverwege de wedstrijd, werd met een meer dragelijker stand van 7-10, de kleedkamers opgezocht.

Na rust stond er een herboren Zwart Wit in het veld. Er werd geduldiger gespeeld en de individuele fouten van de eerste helft werden vermeden. Langzaam maar zeker kwam Zwart Wit beter in de wedstrijd en kroop steeds dichterbij. Bij een stand van 13-13 kwamen de twee ploegen gelijk.

Wel bleef het in eerste instantie Elburg dat de eerst scorende ploeg was, waardoor Zwart Wit in de achtervolging moest. Twee minuten voor het einde stond er een 16-16 score op het bord en was het Zwart Wit wat de beste papieren had voor de overwinning. Gebrek aan geluk in de afronding, zorgde niet voor de bevrijdende treffer. In de laatste minuut leek Elburg spekkoper te worden door te scoren van afstand. Enkele seconden voor het einde, was het Lize Havermans die de eindstand bepaalde op 17-17.

Komend weekend staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan is het Rood Wit uit Wezep, dat op bezoek komt in Sporthal de Reiger.