VC Fleringen en SV Almelo delen de punten

Afgelopen speelde het eerste elftal van VC Fleringen op het eigen Reuvekamp tegen SV Almelo. De formatie van ex-prof Thijs Houwing heeft bezit genomen van de 2e plaats in de competitie en dus wist Fleringen dat het absoluut geen makkie zou worden. De Almelose ploeg beschikt tevens dit seizoen met Mike Kerr(ex-DETO, SVZW) en ex-prof Serhat Sakru over de nodige kwaliteit. Bij Fleringen is inmiddels weer iedereen fit. Hierdoor had Hielke aan de Stegge een waar luxe probleem. Jasper Slaghekke speelde in de voorhoede en dit zorgde er voor dat Tim Stopel plaats nam op de bank. De rest van de bank werd gevormd door Gijs Koopman, Tieme Koopman en Chris Stopel.

 

De wedstrijd begon voortvarend voor Fleringen. Al na enkele minuten draaide Steven Schepers zich vrij in het strafschopgebied en werd gevloerd door Dennis Olijnyk. Het leverde een strafschop op en deze werd door Martijn Poppink binnengeschoten. Het zorgde ervoor dat Fleringen wat in kon zakken en Almelo moest komen. Interessant was de slag op het middenveld waar met name Tim Roling en Dries Koopman felle duels met elkaar uitvochten. Op de momenten dat Almelo wist door te breken was gelijk te zien dat de ploeg over veel kwaliteit bezit. Met name Mike Kerr en de vaardige Selami Karki zorgden er voor dat Fleringen geen moment kon verslappen. De stugge Fleringse defensie onder leiding van Jeffrey Heithuis wist echter nauwelijks in de problemen te komen. Aan de andere kant wist Fleringen in de eerste helft ook geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Na een half uur spelen kwam SV Almelo op gelijke hoogte. Doorkoppen van Rolefes zorgde er voor dat Kerr vrije doortocht richting Maarten Oosterik had. De ervaren Almelose spits faalde niet en schoot bekeken de 1-1 tegen de touwen. Fleringen liet de kop niet hangen en dit kon het thuispubliek wel waarderen. Het duel ging beide kanten op en Bram Meen had pech dat zijn kopbal centimeters langs de verkeerde kant van de paal vloog. Ook Dries Koopman liet zich niet ongeroerd en nam het doel van Floyd Brouwer randje zestien onder vuur. Het schot was helaas een prooi voor de doelman. Niet veel later had aanvoerder Martijn Poppink pech dat uit een vrije trap van Jasper Slaghekke zijn slimme kopbal net naast het doel van de aan de grond genagelde goalie Brouwer zeilde. Almelo was vooral gevaarlijk via de indraaiende corners van Dennis Janmaat die door Maarten Oosterik met veel moeite gepareerd werden. Vlak voor rust toonde SV Almelo zijn klasse en wist opnieuw Kerr met een schuiver Maarten Oosterik te passeren. Een domper voor Fleringen zo vlak voor rust.

Fleringen begon vol goede maar kroop vlak na rust door het oog van de naald toen Mike Kerr door de Fleringse defensie brak. Maarten Oosterik was attent en wist met een katachtige reflex de 1-2 stand op het scorebord te houden. Bij Fleringen kwamen Tieme Koopman en Gijs Koopman in de ploeg. Fleringen probeerde de gelijkmaker te forceren maar moest ook waken voor de Almelose counters. De Fleringse defensie stond zeer solide en Jeffrey Heithuis en Robin Heithuis speelden een dijk van een wedstrijd.

Na een uur spelen kwam na een scrimmage de bal voor de linker van Jasper Slaghekke. De aanvaller twijfelde niet en schoot hard raak achter Floyd Brouwer. Gesterkt door de gelijkmaker ging Fleringen op zoek naar meer. Tim Stopel kwam in de ploeg voor Martijn Poppink en de druk op het Almelose doel werd groter.

Ook SV Almelo wist een paar keer gevaarlijk door te breken maar scherp verdedigen en goed keeperswerk van Maarten Oosterik zorgden er voor dat SV Almelo niet scoorde. De Almelose aanvoerder Van den Broek schreeuwde zijn ploeg naar voren maar in plaats daarvan werd Almelo in het laatste kwartier ver teruggedrongen en leek het Fleringen te zijn dat conditioneel de betere ploeg was. Tieme Koopman, die wederom goed inviel, had in de slotfase een mooie voorzet in huis die door Bram Meen rakelings naast gekopt werd. Typerend was dat marathonman Wout Booijink in de laatste tien minuten keer op keer de linkerflank over denderde en Selami Karki, die toch de gehele wedstrijd een plaag was voor de Fleringers, het niet meer kon belopen tegen de rappe Fleringse wingback. Gescoord werd er niet meer en de 1-1 was eigenlijk gezien de verhoudingen wel terecht.

Een goed en verdiend punt voor de mannen van Hielke aan de Stegge tegen het sterke SV Almelo. Er kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de wedstrijd van komende zondag. Dan speelt Fleringen namelijk de derby tegen de blauw-witte buren uit Vasse. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden in Vasse.

Newsoutside Sportverlichting