Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag 1 februari staat speelronde 14 op het programma. Daarmee begint de tweede helft van de competitie in de 1e klasse D. Alle ploegen hebben dus 1 keer tegen elkaar gespeeld. Ze weten dus nu ook wat ze kunnen verwachten van de tegenstander. Of dat ook voldoende is om resultaat te behalen, zal blijken in komende 13 wedstrijden. De belangen zijn groot in al wedstrijden die voor zaterdag a.s. op het programma staan. Niemand zal de punten cadeau krijgen. Met dank aan Gerrit Koers.

Bennekom – DFS

Bennekom wil graag bovenin blijven meedoen in de 1e klasse D. Winst op DFS (foto) is dan wel een vereiste, want anders loopt de koploper wel heel ver weg van de gastheren. DFS is vast niet ontevreden over afgelopen zaterdag. Zelf de wedstrijd winnen, en dan horen dat SVZW heeft verloren. Een bezoek aan Bennekom is niet makkelijk, maar DFS heeft wel de kwaliteiten om deze wedstrijd te winnen.

Go Ahead Kampen – DTS Ede

De thuisclub komt steeds meer in zwaar weer te zitten. Zelf haalt de ploeg weinig punten, terwijl concurrenten onderin wel regelmatig punten halen. DTS won afgelopen zaterdag van SVZW, en blijft daardoor meedraaien aan de top van de ranglijst. Wanneer DTS de vorm van afgelopen zaterdag vast houdt, gaan de drie punten naar Ede.

Hierden – CSV Apeldoorn

Hierden heeft het erg moeilijk in de 1e klasse. Het zal nog een zware strijd worden om zich te handhaven op dit niveau. Voor de winterstop was CSV Apeldoorn wat wisselvallig. Zaterdag werd er gewonnen, en nu maar zien of dat in Hierden ook gaat lukken. CSV Apeldoorn heeft de kwaliteiten om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

KHC – SDV Barneveld

Afgelopen zaterdag liet KHC in Vriezenveen zien dat de strijd en wilskracht weer is terug gekeerd. SDV Barneveld legde zaterdag de zelfde strijdlust en passie op de mat, en won daardoor van Bennekom. KHC heeft de punten keihard nodig, en moet in staat zijn om 1 punt te halen in deze thuiswedstrijd.

Nunspeet – Dos Kampen

Voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd. Bij winst kun je stijgen in de middengroep. Bij verlies loopt je de kans dat je wat plaatsen zakt op de ranglijst. Beide ploegen moeten dus eigenlijk voor de winst gaan. Maar ze willen in elk geval niet verliezen. Aanvallen met de handrem erop dus. Uiteindelijk neemt de thuisclub net iets meer risico, en dat wordt beloont met de overwinning.

WHC – DOS’37

WHC doet volop mee om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Ze staan ook bovenaan in de 2e periode. Winst in deze wedstrijd is dan ook gewenst, om in de race te blijven. Voor DOS’37 is de hoogste tijd om weer eens een wedstrijd te winnen. De club staat nu op de 9e plaats op de ranglijst, maar de verschillen onderin zijn erg klein. WHC laat in deze thuiswedstrijd zien dat het niet voor niets derde staat. De punten zijn voor de gastheren.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer