Amicitia pakt in een thriller de volle winst in Kampen

Vooraf was het duidelijk dat Amicitia een belangrijke wedstrijd ging spelen in de strijd om degradatie. Directe concurrent Wit-Blauw in Kampen was de tegenstander. De formatie had zich goed voorbereid en kende de belangen van een noodzakelijk resultaat maar al te goed.

Het was dan ook teleurstellend en frustrerend dat het vooropgezette plan in de eerste helft er onvoldoende uit kwam. Amicitia kon in de beginfase nog wel aanhaken (5-4), maar Wit-Blauw toonde zich de sterkere ploeg op basis van inzet en het afronden van kansen. De oranjekragen gingen met een 12-8 achterstand rusten.

Bij aanvang van de tweede helft leek het in eerste instantie niet veel beter te gaan voor Amicitia (14-8) maar de ploeg toonde karakter. Na elf minuten viel eindelijk de aansluitingstreffer (17-16) en dat gaf de trouwe Vriezenveense supporters nieuwe moed. Er ontspon zich een heerlijke tweestrijd waarbij Amicitia steeds meer grip kreeg op het spel. Wit-Blauw gaf niet op en toonde zich een taaie opponent (19-17 en 20-18), maar na ruim een kwartier spelen kwam Amicitia terug tot 20-20. Om daarna ook direct de eerste voorsprong te nemen (20-21).

Wat volgde was een scoreverloop in de laatste vijf minuten van de wedstrijd met in totaal dertien doelpunten. Een minuut voor tijd scoorde Amicitia opnieuw de gelijkmaker (27-27). En het was invaller Kelly Landkroon (foto) die met haar derde doelpunt na een mooie aanval in de slotminuut voor de winnende treffer zorgde. Eindstand 27-28.

Met deze overwinning heeft Amicitia de laatste plaats gewisseld met ASVD. Samen met de ploeg uit Dronten en Wit-Blauw Kampen staat het op nu vier wedstrijdpunten na een halve competitie.

Komende zaterdag wacht de ontmoeting in Vriezenveen met ongeslagen koploper Unitas. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Stamper en begint om 19:30 uur.

Actiefoto: Tennekes

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer