Atletiek Oost als Regionaal Trainings Centrum officieel erkend door de KNAU

Het Regionaal trainingscentrum Atletiek Oost werkt onafhankelijk en club overstijgend en is in samenwerking mjet de gemeente Enschede en Sportaal tot stand gekomen. Het doel van een RTC: de betere jeugdatleten uit de regio trainen samen waardoor fun en niveau toenemen, trainingen en school worden in samenwerking met de (LOOT) scholen beter op elkaar afgestemd. Mede oprichtster en voorzitter van het RTC Marielle Siebelt is zelfs initiatiefneemster van de eerste sportbasisschool van Nederland ( de Regenboog in Enschede).

Zij was de drijvende kracht op bestuurlijk niveau richting de atletiekunie om e.e.a tot stand te krijgen. Hoofdtrainer is Marcel Dost, de olympisch tienkamper van 1996 te Atlanta, tevens zijn oud Nationaal hordenkampioen Vincent Kerssies, oud-bondscoach Harry Dost jeugdtrainers Tobias Bakx en Andor Engelberts en prestatie coach Rik Hardon actief betrokken.

Als basis van het RTC wordt uitgegaan van de reeds aanwezige faciliteiten bij Ac Tion in Enschede en de wintertrainingen worden gedraaid in de indoorhal te Munster bij gebrek aan een geschikte accommodatie in Twente. Er zijn atleten uit de volgende woonplaatsen die reeds trainen in het RTC: Almelo-Hengelo-Enschede-Haaksbergen-Nijverdal-Losser-Lonneker-Wierden-Hardenberg en Oldenzaal.

In 2019 was de huidige groep atleten (zo’n 35 stuks) goed voor iets meer dan  50 (!) nationale medailles. Carlijn ter Laak (foto boven), huidig verspringtopper (2-voudig nationaal verspringkampioene bij de senioren), en Marleen Baas, meerdere nationale titels en losse NK medailles plus nationale records op het speerwerpen en de meerkamp in de categorie meiden tot 16jr, zijn de uithanng borden van dit RTC. Maar ook Almeloërs Milan Beuning en Jermaine Kleine hebben  al hun eerste interland in het oranje mogen meemaken.

Voorzitter Siebelt ziet verdere doorontwikkeling met scholen (middagtrainingen aansluitend op schooltijden) en andere fanatieke trainingsgroepen in de regio als taak voor het uitbreiden van het RTC dat als heeft hoofdtaak het fungeren als opleidingstraject voor een ieder die droomt om de volgende Dafne Schippers te worden.

Ziek ook: https://www.facebook.com/RTCRACE/

Foto’s archief AC Tion

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer