Drie medailles en zes turnsters A-Selectie naar districtsfinale

Afgelopen weekend hadden veertien turnsters van de A-Selectie van G.V. Fysion Nijverdal hun laatste regionale plaatsingswedstrijd te Hellendoorn. Na drie plaatsingswedstrijden mag per categorie de beste 30% doorstromen naar de districtsfinale. De twee beste plaatsingen tellen voor de doorstroming.

Bij de jongste categorie, instap niveau N3, wist Sophie Krukkert zich te plaatsen. Helaas was de concurrentie voor Sylvie Rodijk en Julia van Horen te groot. Ezra Ronner knokte zich terug na een vervelende blessure en turnde in Hellendoorn voor het eerst dit seizoen maar was hierdoor al uitgesloten van doorstroming. De pupil 1 N3 categorie kent een Fysion turnster: Lynn van Tongeren. Lynn turnde de best wedstrijd van het seizoen maar bleek net een plaats te kort te komen om door te mogen stromen en zij werd de eerste onder de streep en is daarmee eerste reserve.

Bij de pupillen 2 N3 weer een vol Fysion leger: Indy Meijerink, Loïs Knobben, Loes Nijendijk en Elise Roelofs. Indy wist zich hierbij te plaatsen, Loes kwam in de buurt en werd tweede reserve. Voor Elise en Loïs was de concurrentie te sterk. Bij de jeugd 1 N4 categorie opnieuw een deelneemster: Karit Lorkeers. Zij wist al voor de wedstrijd in Hellendoorn zich zeker te stellen van doorstroming. Gisteren pakte zij na een foutloze wedstrijd nog een podium plek mee en mocht het brons omhangen. Bij de jeugd 2 – divisie 3 was Demi Roosendaal ook al zeker van plaatsing. Na opnieuw een stabiele wedstrijd mocht ook Demi het zilver omhangen en plaats zij zich als beste in haar categorie.

Bij de junioren was Lise Rutgers al zeker van plaatsing en moest Lynn ten Dam zich nog bewijzen. Lynn turnde een foutloze wedstrijd maar kwam ook net een plaatsje te kort en is eveneens eerste reserve. Tot slot turnde Emma Jansen in de senioren categorie. Emma had als doel vooral wat netter te turnen, in dit hoge niveau telt elke tiende aan aftrek. Ze deed dit met succes! Na een foutloze wedstrijd mocht Emma trots het podium betreden en kreeg een zilveren medaille omgehangen. Zaterdag 8 februari zal de districtsfinale plaatsvinden in Hengelo. Turnverenigingen uit het oosten van het land komen dan bij elkaar om te strijden voor een plek bij het landelijke circuit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer