Eurosped wint voor derde keer op rij Twente Cup

De IISPA in Almelo, gevuld met 450 man publiek, was donderdagavond 2 januari het strijdtoneel van zes vrouwelijke Twentse topploegen. Een goed begin van het nieuwe (volleybal)jaar 2020.

Voorafgaand aan de dameswedstrijden werd in de middag de Twente Cup voor jeugd gespeeld. Dit werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd. De beste teams uit de jeugdcompetities MB en MC werden hiervoor uitgenodigd. Teams van Apollo 8, Dynamo Tubbergen, Havoc, Rivo Rijssen en TiMaX/DeVoKo en Tornado Geesteren stonden vanaf 13.00 uur in de IISPA hun wedstrijden te spelen. In de finale MB speelde Rivo tegen DeVoKo, de andere finale ging tussen de MC-teams van Apollo 8 en ook weer Rivo. De beide jeugdteams uit Rijssen wisten, net als vorig jaar, de Twente Cup Jeugd in de wacht te slepen!

Foto: Jan van den Noort

De zaal was al lekker opgewarmd, zodat de damesteams het strijdtoneel konden betreden. In de poulefase streden in de ene poule Eurosped, Krekkers en Dynamo Tubbergen tegen elkaar. Krekkers en Dynamo, ook tegenstanders in de 1e Divisie, mochten meteen tegen elkaar aan de bak. Een mooie gelijk opgaande wedstrijd, met setstanden van 25-23 en 23-25.

De volgende wedstrijd in deze poule was Eurosped tegen Krekkers, vorig jaar streden zij ook al tegen elkaar in de Twente Cup. Toen wist Eurosped simpel af te rekenen met Krekkers. Dat was dit jaar toch anders. Met 25-15 maar vervolgens met 25-22 deed Krekkers leuk mee deze wedstrijd. Eurosped was aan haar stand verplicht om vervolgens ook met de Tubbergse dames af te rekenen, maar in de eerste set bleek dit nog niet zo makkelijk. Dynamo streed tot het laatste punt wat pas bij 25-21 in het voordeel van Eurosped viel. Ook de tweede set liet Dynamo zich van haar goede kant zien, opgezweept door hun meegekomen fans. Deze set moesten ze Eurosped iets meer laten gaan, 25-18. Maar door meer punten tegen Eurosped te hebben gemaakt dan de dames van Krekkers in hun wedstrijd, mocht Dynamo gaan strijden om de plekken 3 en 4. Eurosped stond net als afgelopen jaren in de finale.

In de andere poule mochten Eredivisionisten Apollo 8 en Springendal Set-Up’65 het opnemen tegen 1e Divisionist Rosstars. Rosstars mocht gelijk aan de bak tegen Set-Up’65. Bijna sleepten zij nog de 1e set in de wacht. Helaas voor hen werd de voorsprong van 23-24 omgebogen naar een achterstand en setverlies van 27-25. De tweede set ging vervolgens vrij makkelijk naar de Ootmarsumse dames met 25-17.

De echte krachtmeting vond vervolgens plaats tussen de beide Eredivisionisten. De eerste set ging met 25-19 vrij overtuigend naar Apollo 8, maar de tweede set maakte Set-Up’65 het de dames uit Borne toch een stuk moeilijker. Met 26-28 ging deze set dan ook naar Ootmarsum waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Rosstars mocht zich vervolgens nog opmaken om tegen Apollo 8 te strijden, maar een echte strijd werd het niet. De dames uit Rossum kregen 9 en 14 punten mee. Hiermee plaatste Apollo 8 zich, net als vorig jaar, voor de finale. Springendal Set-Up’65 mocht, ook net als vorig jaar, gaan spelen om de plekken 3 en 4.

De meeste toeschouwers zochten een plekje bij de wedstrijd tussen Apollo 8 en Eurosped. Op het andere veld ging de strijd tussen Springendal Set-Up’65 en Dynamo Tubbergen. De eerste set ging verrassend maar niet onverdiend naar Dynamo met 25-23! Zij lieten deze avond al zien dat ze in goede vorm verkeerden en dat resulteerde in deze setwinst. Set-Up’65 was wakker geschud en dat was ook te zien in de volgende twee sets. De tweede set bleef Dynamo nog mooi bij met 21-25 maar in de derde set was de koek op. Dynamo verloor deze set met 5-15. Hierdoor werd Set-Up’65 3e in deze editie van de Twente Cup, Dynamo werd 4e.

Foto: Rudy van ’t Rood

De teams in de finale waren goed aan elkaar gewaagd. Eurosped wist na een voorsprong van Apollo 8 toch de eerste set binnen te slepen met 25-23. Waar de neutrale toeschouwer en die uit Borne hoopte op een derde set, kwam deze er helaas niet. De dames uit Borne konden het niet maken tegen Eurosped. Met 25-21 verloren zij ook deze tweede set. Apollo 8 werd daarmee, net als vorig jaren, 2e in Almelo, Eurosped ging er voorde 3e keer op rij met de hoofdprijs van door.

Actie foto: Roel Ubels

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer