Fleringen verliest oefenwedstrijd van Achilles’12 zaterdag

Fleringen heeft afgelopen zaterdag in een zeer nuttige oefenwedstrijd met 2-3 verloren van het 1e elftal van de zaterdagtak van Achilles ’12. De Fleringse doelpunten werden gescoord door Jasper Slaghekke en Steven Schepers. Op voorhand wist Fleringen dat het een lastige middag tegemoet kon gaan. Achilles’12 beschikt namelijk over een aantal zeer technische en behendige spelers die vorig seizoen nog op 1e klasse niveau actief waren. Een mooie test dus voor het keurkorps van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Bij Fleringen ontbrak doelman Maarten Oosterik vanwege vakantie. Tim Stopel was ziek. De licht geblesseerde Martijn Poppink nam plaats op de bank en zijn plek in de voorhoede werd ingenomen door Jasper Slaghekke.

Mooi was dat Tieme Koopman na een zware blessure weer fit genoeg was om op de bank plaats te nemen. De jonge Fleringse verdediger heeft de laatste maanden hard gewerkt en was eindelijk weer klaar om minuten te maken. Tevens was er een plekje op de bank voor 2e elftal-topscorer Dylan Kuipers. Het Fleringse doel werd verdedigd door Chris Stopel.

Al na een paar minuten werd duidelijk dat de Hengelose ploeg over een zeer vaardige en beweeglijke ploeg beschikte. Binnen tien minuten kreeg Achilles’12 twee grote kansen. Fleringen beschikt echter met Chris Stopel over een prima reservedoelman en hij wist deze twee kansen met knappe reddingen onschadelijk te maken. Fleringen liet zich echter zeker in de eerste helft niet ondersneeuwen en wist zelfs op voorsprong te komen. Na balverlies bij Achilles’12 schakelde Fleringen razendsnel om en wist Bram Meen met een splijtende steekpass Jasper Slaghekke in de diepte te vinden. De Fleringer technicus twijfelde niet en schoot de bal met links hard in de bovenhoek achter de kansloze doelman Bram Bijen.

Lang kon Fleringen helaas niet van de voorsprong genieten. Achilles’12 brak door over rechts en de voorzet van Van Norel werd door Frits Wiersma simpel achter Chris Stopel geschoten. De rest van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Gescoord werd er niet meer, 1-1 ruststand.

In de tweede helft kwamen Martijn Poppink en Tieme Koopman bij Fleringen in de ploeg voor Robin Heithuis en Simon Elshuis. Vlak na rust was het Achilles’12 dat via een harde vrije trap weer op voorsprong kwam. Net als in de eerste helft kon er echter binnen een minuut wederom een treffer genoteerd worden. Dit keer gelukkig aan de kant van Fleringen. Bram Meen hield de bal goed bij zich in de voorhoede en legde terug op de instormende Steven Schepers die met een hard en zuiver schot de score weer gelijk trok. Het spel golfde op en neer en voor de neutrale toeschouwers was deze wedstrijd een genot om naar te kijken. Fleringen bracht het laatste half uur Dylan Kuipers in de ploeg voor de moegestreden Bram Meen.

Nadat Martijn Poppink een hard schot rakelings naast zag gaan kwam Achilles’12 wederom op voorsprong na een goede aanval over rechts. Luttele minuten later was het Fleringen dat bijna weer de stand gelijk wist te trekken. Dylan Kuipers legde breed op de instormende Steven Schepers maar helaas wist de lichtvoetige nummer 10 dit keer geen doel te treffen. Achilles’12 kwam de laatste twintig minuten niet vaak meer in de buurt van het doel van de uitstekend keepende Chris Stopel en dit was een knappe prestatie van de hardwerkende Fleringers.

Aan de andere kant wist Fleringen voldoende kansen te creëren om de gelijkmaker te maken. Eerst was Martijn Poppink dichtbij, ware het niet dat zijn diagonale schot rakelings langs de paal schoot. Hierna brak de weer ingevallen Simon Elshuis door over rechts en bereikte Dylan Kuipers met een goede voorzet. De spits kapte naar buiten en schoot met links de bal jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later was diezelfde Dylan Kuipers wederom dichtbij maar zijn harde schot werd door goalie Bijen met de nodige moeite tot corner verwerkt. Tot slot wist ook Sjoerd Booijink met een venijnig schot van een meter of vijf voor het doel helaas ook geen goal te maken. Eindstand: 2-3.

Volgende week zondag speelt Fleringen de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. Om 14:00 uur zal er afgetrapt worden tegen SV Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer