HCR Prinsen wint met 2-6 van Dallinga.com

HCR Prinsen heeft zondag in Sluiskil tegen Dallinga.com een 2-6 overwinning behaald. Na twee partijen had de ploeg van Dinand Prinsen al een 0-4 voorsprong genomen. Jelle Pijl had dit keer geen enkele moeite met Koen Saver en won met de tussenstand van 11-23 met 17-40 na 24 beurten. Op de andere tafel nam Raymund Swertz tegen Berry Dallinga in het begin een ruime voorsprong. Halverwege stond het 15-20, maar de Zeeuw gaf zich niet zomaar gewonnen en verzette zich hevig. Uiteindelijk won Swertz na 41 beurten met 34-40.

In het tweede deel van de wedstrijd leek er voor de ploeg uit Haarlo geen vuiltje aan de lucht. Torbjörn Blomdahl leidde tegen Peter de Backer halverwege met 21-26 en ook Anno de Kleine (foto) had geen moeite met Steven van Acker. Hier stond het na tien beurten 10-20 voor de Helmonder. De Backer vocht zich met een serie van zeven caramboles echter weer terug in de partij en finishte na negentien beurten. Blomdahl moest in de nabeurt zeven caramboles maken maar kwam één carambole om de winst en voor hem de remise, definitief veilig te stellen. Dat deed even later Anno de Kleine in 32ste beurt wel en aangezien Van Acker uitgespeeld was bleef de Belg op 20 caramboles steken.

Op papier waren wij natuurlijk wel de favoriet maar je moet daar in Sluiskil het wel waar weten te maken en dat ondervond met name Torbjörn Blomdahl die aan De Backer een hele kluif had, maar uiteindelijk toch aan het kortste eind trok”, aldus captain Dinand Prinsen, die verder over de prestaties van zijn team niets te klagen had.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer