Mountainbiken voor kids

Je ziet ze steeds vaker crossen door de bossen, vooral op die smalle slingerpaadjes. De singletracks, hét domein van de mountainbiker. Jong en oud weet zich inmiddels te vermaken met die fiets met dikke banden. Niet zo gek ook, want er zijn hier in de omgeving ontzettend verwend met mooie routes dwars door bossen en velden.

Waar de een lekker fietst voor zijn plezier, waant de ander zich al de nieuwe Van Der Poel. Om het mountainbiken ook voor kinderen toegankelijk te maken is de fietstourclub CC’75 uit Nijverdal vorig jaar gestart met MTB4Kids. Een leuke en laagdrempelige manier om onder begeleiding van ervaren trainers te leren mountainbiken.

Zij hebben niet het doel om wedstrijden te rijden maar om kinderen plezier in het fietsen te geven en ze de nodige techniek bij te brengen. Dit doen zij voor kinderen vanaf 7 jaar tot pubers.

Om kennis te maken met MTB4Kids organiseert FTC CC’75 op zondag 9 februari voor de 6e keer de For Kids Only toertocht. Dit valt samen met de Eshuis Accountants Holterberg ATB Tocht. Ben jij in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar dan ben je van harte welkom. De deelnemers worden ingedeeld op leeftijd en ervaring dus iedereen kan meedoen. Je papa, mama, oom of tante mag ook met je mee. Deelname is gratis, maar je moet wel een goed werkende mtb en een passende helm meebrengen. Na afloop krijg je van de club een leuk aandenken mee!

Inschrijven voor de For Kids Only tocht kan vanaf 9.45u bij camping de Noetselerberg in Nijverdal. Na een korte uitleg door MTB4Kids begeleiders en controle van fietsen wordt er om 10:30 uur vertrokken. De route is ca. 20km en voorzien van een tussenstop waar iets lekkers klaar staat. Voor kinderen die nog niet zo ver kunnen fietsen is een verkorte route mogelijk.

Voorinschrijven is het makkelijkst. Dat kan via onze website www.cc75.nl/fietstoerclub/for-kids-only-toertocht of via www.fietssport.nl/details/toertocht/48802 (kies de 20km afstand). Ter plekke inschrijven kan natuurlijk ook.

Vond je de tocht erg leuk en wil je vaker fietsen? Of kun je zondag niet meedoen maar wil je wel eens kijken of MTB4Kids wat voor je is? Kom dan eens kijken op een van onze trainingen. Fietsen kan vanaf 31 maart op elke dinsdagavond van 18.30u tot 19.45u. Startpunt is het clubgebouw van voetbalvereniging DES in Nijverdal.

Meer informatie vind je op de website: www.cc75.nl/fietstoerclub-cc75

Of mail naar mtb4kids@cc75.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer