Ruime nederlaag NKC’51 bij Nic. Groningen

Zaterdag speelde NKC’51 voor de tweede maal op rij een uitwedstrijd. Waar NKC’51 vorige week een eenvoudige zege boekte op De Hoeve, zou het deze speelronde een pittige opgave worden om punten te halen. Nic. uit Groningen was de tegenstander, op het veld werd er na een goede eerste helft toch nog makkelijk verloren van de Groningers.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor NKC’51 werd in de eerste paar minuten bevestigd. NKC’51 kon de korf niet vinden waardoor het al snel op een 3-0 achterstand kwam. Uiteindelijk kwam NKC’51 van de nul af door een benutte vrije bal, waarna ook de 3-2 volgde. NKC’51 kwam langzaam maar zeker beter in haar spel, maar ook Nic. bleef de korf gemakkelijk vinden. Beide ploegen waren de gehele eerste helft aan elkaar gewaagd, maar wel moest NKC’51 telkens in de achtervolging.

Bij 13-13 trok NKC’51 de stand voor de zoveelste keer gelijk, daarna kwam het voor het eest in de wedstrijd op voorsprong en nam direct een voorsprong van twee doelpunten, 13-15. In deze periode had NKC’51 Nic goed onder controle en hadden de Nijverdallers de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lukte echter niet en NKC’51 liet de Groningers weer terug komen om vervolgens met een minimale achterstand de rust in te gaan. Ruststand 17-16.

Na rust was er totaal ander spelbeeld te zien dan in de eerste helft. Nic. liet zien dat het erg getergd was om de twee punten binnenshuis te houden en NKC’51 zette daar weinig tegenover. De ploeg was geen schim van wat het was in de eerste helft. Nic. scoorde vrolijk verder zoals in de eerste helft en bij NKC’51 stokte de doelpuntenmachine volledig. Pas na tien minuten in de tweede helft werd de korf weer voor het eerst gevonden. Maar toen werd aan de stand al duidelijk dat het niet meer ging lukken voor NKC’51, 17-23.

Met enige wissels probeerde NKC’51 het tij te keren, maar Nic liet hier zich niet door van de wijs brengen en bleef volharden in haar eigen spel. In de tweede helft zou NKC’51 maar vier keer scoren, wat het onmogelijk maakt om zo’n wedstrijd te winnen in de Overgangsklasse. Op alle fronten werd NKC’51 afgetroefd en dat resulteerde in een terechte 28-20 nederlaag.

Komend weekeind speelt NKC’51 thuis tegen DOS uit Kampen, deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om niet in de onderste regionen te belanden in de Overgangsklasse A. Aanvang 18:15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer